x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Automobilul subacvatic

Automobilul subacvatic

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    15 Feb 2008   •   00:00
Automobilul subacvatic
Sursa foto: AP/

Doamnelor şi domnilor, acesta este sQuba, primul automobil submersibil, realizat de compania elveţiană Rinspeed.

Doamnelor şi domnilor, acesta este sQuba, primul automobil submersibil, realizat de compania elveţiană Rinspeed. Micuţa maşină subacvatică va putea fi admirată la Salonul Auto de la Geneva, ce va avea loc în luna martie. Frank M. Rinderknecht, şeful Rinspeed, a declarat că a fost inspirat de un film din seria James Bond. “De 30 de ani am încercat să-mi imaginez cum aş putea realiza o maşină care să zboare pe sub apă.

Iată că visul mi s-a împlinit”, a mărturisit Rinderknecht. Automobilul poate funcţiona în condiţii optime la o adâncime de 10 metri, nu poluează, iar deplasarea se produce cu ajutorul a trei motoare dotate cu baterii reîncărcabile.

 

POLONIA: Refuzată de 700 de bărbaţi

O femeie din Koszalin (Polonia) a sunat la aproximativ 700 de bărbaţi pentru a găsi unul care să facă sex cu ea. După ce că nimeni nu i-a acceptat propunerea, Hanna Wodziak a mai fost şi arestată, pe motiv că şi-a bătut joc de autori­tăţi. Femeia de 42 de ani a telefo­nat la pompieri, la serviciile de asistenţă, la cazarma locală şi la municipalitate în încercarea de găsi un bărbat interesat să facă sex cu ea. După ce i-a interceptat telefonul, poliţia a trimis o patrulă la casa femeii. “A trecut enorm de multă vreme de când nu am mai avut un bărbat în patul meu”, s-a scuzat disperată femeia.

 

DUPĂ LICITAŢIE: Vrea să cunoască tatăl copilului

O femeie care şi-a vândut trupul on-line a obţinut dreptul de a afla numele partenerilor săi, în demersul de recunoaştere a copilului pe care îl aşteaptă, relatează AFP. Tânăra s-a oferit, prin intermediul unui site, să se culce cu şase bărbaţi care au ofe­rit cea mai mare sumă, potrivit unui purtător de cuvânt al tribunalului din Stut­t­gart. Nici sumele şi nici site-ul nu au fost precizate. Ea s-a adre­sat tribunalului pentru a obliga site-ul să le dezvăluie numele, pentru a putea stabili cine este tatăl bebe­luşului. Tribunalul a estimat că interesul copilului care urmează să vină pe lume este mai important decât anonimatul clienţilor.

 

INSPIRAŢIE: Oscar...culinar

Un maestru bucătar american a creat cinci feluri de mâncare inspirate de producţiile nominali­zate pentru cel mai bun film, care vor fi servite la petrecerea organizată cu ocazia galei premiilor Os­car, informează Reuters. “Am vi­zionat filmele într-un week-end şi am găsit foarte multe lucruri cu care să jonglez”, a spus James Sa­katos, ma­estru bucătar la hotelul Car­lyle . De exemplu, “No Country for Old Men” i-a inspirat lui Sa­ka­tos “mul­tă carne de vită”, în timp ce drama “Atonement” l-a “direc­ţionat” către o cre­mă de zahăr ars.

 

SUA: 54.000.000 $ pentru un laptop

O americancă cere în instanţă 54 de milioane de dolari unui ma­gazin de electronice care i-a rătăcit laptop-ul adus la reparat, rela­tea­ză AFP. Raelyn Campbell, angajata unui ONG din Washington, a afirmat că a ales suma la fel de ma­re precum cea pretinsă de un bărbat unei cu­răţătorii care îi pierduse panta­lo­nii. “Una este ca o cu­răţă­torie să piardă pan­talo­nii cuiva şi al­ta este ca cel mai mare magazin de electronice din SUA să nu aibă o po­­li­tică de protecţie a consumatorilor săi”, a ex­plicat ea. Campbell şi-a dus anul trecut laptop-ul, aflat în garanţie, la reparat, însă nu l-a mai primit niciodată înapoi.

×
Subiecte în articol: magazin