x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Autorul triplului asasinat de la Ploieşti s-a omorăt in inchisoare

Autorul triplului asasinat de la Ploieşti s-a omorăt in inchisoare

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00

Bărbatul care, la inceputul lunii septembrie, şi-a ucis fiul de 13 ani, fosta soţie şi pe tatăl acesteia, in casa in care aceştia locuiau intr-un cartier de la marginea Ploieştiului, s-a omorăt, in noaptea de luni spre marţi, in Penitenciarul din Ploieşti.

Potrivit purtătorului de cuvănt al Penitenciarului din Ploieşti, Mariana Tudor, deţinutul, care fusese arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile sub acuzaţia de omor, a fost găsit mort luni noapte in camera in care se afla. Din primele cercetări se pare că bărbatul şi-a tăiat venele, in cameră fiind găsită o lamă de ras.

Trupul neinsufleţit al lui Traian Micu a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru efectuarea necropsiei.

Mariana Tudor a precizat că in cauză au fost anunţate Poliţia, Parchetul şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Traian Micu fusese transferat, luni, de la Spitalul Penitenciar Jilava, unde fusese internat din cauza unor afecţiuni medicale, la Penitenciarul Ploieşti. Micu fusese arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile după ce, in data de 2 septembrie, s-a prezentat la Poliţia municipiului Ploieşti anunţănd că şi-a ucis fiul, fosta soţie şi fostul socru.

In prima declaraţie dată in faţa poliţiştilor, Traian Micu a precizat că după comiterea faptei a vrut să se sinucidă aruncăndu-se in faţa trenului, dar ulterior s-a răzgăndit dorind să fie pedepsit.

Traian Micu, originar din localitatea Chiojdu, judeţul Buzău, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in 2 septembrie, in baza unui mandat emis de judecătorii Tribunalului Prahova, fiind acuzat că şi-a omorăt fiul de 13 ani, fosta soţie şi pe tatăl acesteia, pe motiv că femeia, care divorţase in luna mai a acestui an, nu a vrut să se impace cu el.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a mers in locuinţa fostei sale soţii, in noaptea de sămbătă spre duminică, a sărit gardul casei şi s-a ascuns intr-o anexă a locuinţei. In jurul orei 6.00, cănd fostul său socru, in vărstă de 72 de ani, a ieşit in curte pentru a da de măncare păsărilor, bărbatul l-a lovit pe acesta in cap cu o furcă şi un ciocan, după care a ascuns cadavrul in beciul locuinţei, continuănd să stea ascuns. O oră şi jumătate mai tărziu, a ieşit in curte şi fosta soţie, in vărstă de 39 de ani, pe care a sugrumat-o, după care bărbatul a mers in camera in care dormea fiul său şi l-a sugrumat şi pe acesta, in somn. El le-a spus poliţiştilor că a decis să-şi ucidă copilul pentru că nu a dorit ca acesta să crească fără tată, aşa cum a crescut el.

Potrivit primarului comunei buzoiene Chiojdu, Gheorghe Dumitrache, bărbatul s-a născut şi a fost crescut in această localitate, mutăndu-se cu domiciliul in judeţul Prahova de aproximativ zece ani. Sursa citată a adăugat că bărbatul, Traian Micu, s-a intors in satul natal in urmă cu circa trei luni, după divorţ, şi a locuit impreună cu mama sa, uneori fiind vizitat şi de fiul său de 13 ani. Primarul din Chiojdu susţine că bărbatul era aparent echilibrat şi nu a avut niciodată probleme cu autorităţile sau cu localnicii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin bărbatul