x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bach, în viziunea antropologilor

Bach, în viziunea antropologilor

de Adriana V. Paduraru    |    04 Mar 2008   •   00:00
Bach, în viziunea antropologilor

Muzeul Johan Sebastian Bach din Eisenach, oraşul natal al celebrului compozitor german, va găzdui, începând cu 21 martie, o expoziţie sub titulatura “Bach, văzut prin oglinda medicinei”.

Muzeul Johan Sebastian Bach din Eisenach, oraşul natal al celebrului compozitor german, va găzdui, începând cu 21 martie, o expoziţie sub titulatura “Bach, văzut prin oglinda medicinei”. În cadrul acesteia va fi expus şi chipul muzicianului realizat de antropologul Caroline Wilkinson, lector principal la Universitatea Dundee (Scoţia). Pentru a-i reface trăsăturile, Wilkinson s-a ghidat după craniul compozitorului german, utilizând un sistem de reconstrucţie facială prin calculator.

 

Sustragere - Împuşcat ca să lipsească de la lucru

Un tânăr în vârstă de 21 de ani şi-a rugat prietenul să-l împuşte pentru a-şi lua o zi liberă de la serviciu, informează Daily Telegraph. Potrivit biroului şerifului din

Pas­co (Washington, SUA), Da­niel Kuch trebuia să fie supus la ser­vi­ciu unui test antidrog. Şi pentru că nu a dorit să dea probă bio­lo­gi­că, Kuch şi-a rugat priete­nul să-l îm­puşte în umăr. Apoi le-a de­cla­rat oamenilor legii că au fost vic­ti­mele unui atac armat în timp ce făceau jogging. Poliţiştii i-au prins însă cu mâţa-n sac, iar tâ­nă­rul a recunoscut adevărul. Acestuia i s-a întoc­mit dosar penal pentru măr­tu­rie mincinoasă, iar prie­tenul său, al cărui nume nu a fost dat pu­­blicită­ţii, a fost arestat pentru agresiune.

 

Reciclare - Casă construită din ziare

O britanică a fost atât de enervată de sutele de ziare pe care le-a văzut aruncate şi luate de vânt pe străzile Londrei, încât s-a decis să construiască o casă din ele, pentru a atrage atenţia asupra felului în care se iroseşte hârtia. Karen Ja­nody – notează site-ul Independent Online – a anunţat că va construi Casa Ziarului în Gillett Square Hackney, estul Londrei, context în care cere oamenilor care au ziare citite să i le aducă drept materie primă. Construirea casei a început la 3 martie şi va dura cinci zile. La 9 martie ea va fi demontată şi trimisă apoi la reciclare.

 

Thailanda - Asigurări de viaţă pentru câini

Moartea animalelor de compa­nie aduce suferinţă stă­pâni­lor. În Thailanda însă du­rerea unei astfel de pierderi este alinată cu banii ve­niţi de pe ur­ma tragediei, infor­mea­ză Independent On­line. Câi­nilor din Thai­landa li se pot fa­ce asigurări de viaţă. Acest lucru este valabil de aproximativ un an, pe­ri­oadă în care nu mai pu­ţin de 2.000 de câini au fost în­registraţi la compania de asigu­rări care a venit cu această idee. Câinii de rasă lo­ca­lă pot adu­ce în buzu­na­rele stăpâ­nilor, o dată cu dispariţia lor, circa 320 de dolari, în timp ce câinii străini, ce aparţin unor rase rare, pot fi asi­­guraţi şi pentru 17.000 de do­lari.

 

Eurovision - Un fost gunoier, reprezentantul UK

Un fost gunoier a fost ales să reprezinte Marea Britanie la concursul  Eu­ro­vision, ce va fi găzduit de Belgrad în luna mai a acestui an, re­latează site-ul Independent On­line. Andy Abraham, care s-a făcut cunoscut în 2005 după ce a ajuns în finala unui concurs muzical pen­tru amatori (gen Megastar), a reuşit să câştige ini­ma juriului cu melodia Even If. Abra­ham, în vârstă de 43 de ani, a declarat că este un vis devenit rea­litate şi că speră să se descurce mai bine de­cât trupa Scooch, care a reprezentat anul trecut Marea Britanie, situându-se pe locul 22 din 24.

×
Subiecte în articol: magazin