x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Billy Elliot

Billy Elliot

02 Iun 2005   •   00:00

Cu 13 nominalizari la Premiile BAFTA, "Billy Elliot" este un film care va va incalzi inimile.

  • de RALUCA GRINTESCU
  • MUZICA, VIDEO & DVD
  • Este povestea unui fiu de miner din nordul Angliei, in varsta de 11 ani (Jamie Bell), a carui viata se schimba pentru totdeauna atunci cand nimereste la cursurile de balet ale doamnei Wilkinson, in timpul lectiei saptamanale de box.

    Viata lui Billy Elliot se schimba pentru totdeauna intr-o zi, atunci cand descopera din intamplare o clasa de balet in timpul unor lectii saptamanale de box pe care le urma. Curand, el se regaseste in dans, manifestand genul de talent rar intalnit, dar brut, observat de instructorul clasei - doamna Wilkinson (Julie Walters). Cu o limba ascutita si cu nesfarsita tigara in mana, entuziasmul doamnei Wilkinson pentru predare a renascut atunci cand si-a dat seama de potentialul lui Billy. Dar Billy trebuia sa tina secreta participarea lui la lectiile de dans atat fata de tatal sau (Gary Lewis), ramas vaduv, cat si fata de autoritarul sau frate (Jamie Draven).
    Cei doi, aflati in greva pentru slujba lor din mina, se zbat doar pentru a asigura mancarea necesara. Frustrarile lor explodeaza in final, cand descopera ca Billy iroseste banii pentru lectiile de box in cu totul alte scopuri. Preocupat de balet si ingrijorat de diminuarea sanatatii mentale a bunicii sale (Jean Heywood), Billy gaseste consolare la prietenul si colegul sau de scoala, Michael (Stuard Wells), iar prietenia lor se adanceste.
    Intre timp, doamna Wilkinson il incurajeaza pe Billy sa incerce la Scoala de Balet Royal din Londra, unde poate sa-si perfectioneze cariera si sa evadeze din mediul apasator in care se afla. Billy este sfasiat intre responsabilitatea pentru familia sa si darul cu care a fost binecuvantat. Dorinta de a dansa este pasiune si este destinul sau.

    CARTEA DRAGOSTEI
    Elaine si David pareau a se bucura de o casnicie perfecta. Dar totul se schimba dupa ce-l intalnesc pe Chet, un adolescent inocent de 15 ani, plin de prospetimea seducatoare a tineretii. Intre cele trei personaje ale acestui triunghi se formeaza aproape spontan o puternica legatura, dar un moment de ratacire ameninta sa distruga miezul acestui trio care traieste o viata idilica. O poveste senzuala despre casnicie si dorinta, "Cartea dragostei" propune o analiza a alegerilor pe care le facem in viata de zi cu zi si a consecintelor acestora.

    OMUL ANULUI
    Director de succes al unei companii electrice, Bill (John Ritter) e un om cu multe secrete ascunse. Cel mai bun prieten al sau, Stuart, este gazda petrecerii care are loc la una dintre casele sale ultramoderne din Hollywood Hills. In timpul noptii, secretele ies la iveala, asteptarile sunt inselate, iar relatiile de prietenie nu vor mai fi niciodata la fel. Luati parte la petrecere alaturi de ei, de sotiile lor, de amantele lor, de prietenii si de dusmanii lor, in noaptea de neuitat in care invitatii vor afla ca Bill nu este omul care credeau ei ca este.

    MUSIC OUT

    ATB revine!

    "Believe in me" este cel mai nou single de la Andre Tanneberger. E prima mostra din albumul pe care il asteptam cu totii, "7 years", proiect ce va cuprinde cele mai de succes piese ATB, dar si piese noi. "Believe in me" este o alta demonstratie de sound specific ATB, sound care l-a dus pe Andre, incet, incet, spre primele locuri ale topului ce include cei mai buni DJ din lume. Videoclipul piesei este deja pe ecranele televiziunilor de specialitate din Romania.

    Carey, pe tort

    Prietenii cantaretei si directorii casei de discuri unde Mariah Carey este semnata i-au pregatit o petrecere-surpriza in Clubul new-yorez "40/40" al rapperului Jay-Z. Motivul de sarbatoare a fost locul 1 in top al piesei "We Belong Together" - al 16-lea cantec din cariera lui Mariah care ajunge pe o asemenea pozitie inalta. Frisca de pe tortul "cu peripetii" a fost modelata conform hitului.

    Pe picior de plecare

    Noul album al trupei Foo Fighter, care poarta numele "In Your Honour" si este, de fapt, un material discografic cu piese acustice, va iesi pe piata la 13 iunie. Prilej cu care trupetii si-au pus in gand sa plece putin in turneu pentru a-l si promova. Totusi, "razboinicii" vor savura o mica vacanta inainte de a purcede la drum.
    ×
    Subiecte în articol: billy