x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brigitte Bardot îi cere Carlei Bruni-Sarkozy să intervină pentru interzicerea coridelor

Brigitte Bardot îi cere Carlei Bruni-Sarkozy să intervină pentru interzicerea coridelor

17 Iul 2009   •   00:00

Celebra actriţă Brigitte Bardot, susţinătoare a drepturilor animalelor, i-a cerut Carlei Bruni-Sarkozy, printr-o scrisoare deschisă, să îl convingă pe soţul ei, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, să interzică coridele în Franţa, informează AFP.



"Poate veţi reuşi să îl convingeţi pe soţul dumneavoastră să interzică coridele, acest abominabil spectacol al morţii, spunându-i: «cineva mi-a zis că moartea unui animal torturat nu ar trebui să mai fie tolerată în Franţa»", a scris Brigitte Bardot, în scrisoarea ei.

În aceeaşi scrisoare, fosta stea a cinematografiei franceze şi mondiale din anii '60-'70 a felicitat-o pe Carla Bruni-Sarkozy, care s-a pronunţat recent împotriva hainelor din blană naturală.

"Vă mulţumesc că aţi refuzat blănurile animale! Nici nu ştiţi cât este de importantă această luare de poziţie a dumneavoastră în lupta pe care eu o duc de atâţia ani!", a adăugat Brigitte Bardot.

Intervievată recent de către PETA, fundaţia americană care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor, Carla Bruni-Sarkozy a declarat că "nu poartă, nu cumpără şi nu posedă în garderoba ei blănuri naturale".

"Toţi creatorii de modă care, cu multă amabilitate, îmi împrumută diverse articole vestimentare pentru apariţiile mele publice, pot să vă confirme că eu nu accept niciodată blănuri naturale în ţinutele mele", a declarat soţia preşedintelui francez, citată de site-ul oficial al fundaţiei PETA.

Fost manechin vedetă, Carla Bruni-Sarkozy este de asemenea cântăreaţă. Ea a lansat deja trei albume, pe care a interpretat cântece ale căror texte le-a scris, iar de multe ori cântă şi la chitară. În prezent, ea este căsătorită cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin