x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Copiii lampii fermecate

Carte - Copiii lampii fermecate

de Sebastian S. Eduard    |    01 Sep 2006   •   00:00
Carte -  Copiii lampii fermecate

O serie fascinanta pentru copii scrisa de un binecunoscut autor britanic

Philip Kerr este celebru in lumea literara ca scriitor de thrillere pentru adulti, autor al trilogiei "Berlin Noir" si al altor romane deosebit de apreciate.

Provocarea pentru P. B. Kerr a fost sa scrie romane pentru copii. "Akhnaton si Djinii Captivi" este primul din seria Copiii lampii fermecate si a fost scris, dupa cum marturiseste autorul, pentru copiii sai. P. B. Kerr si-a propus sa scrie cate o carte pentru fiecare litera a alfabetului, astfel ca "Babilonul Djinului albastru" este cel de-al doilea titlu al seriei.

ECRANIZARI. Cartile lui Kerr vor fi ecranizate, fiind deja in productie la studiourile Dreamworks. In pregatire se afla cea de-a treia carte "Cobra, regele din KatmandÃş", care va aparea la Corint Junior, concomitent cu editia britanica, cel mai probabil in 2007.

VOLUMELE. In prima carte facem cunostinta cu gemenii John si Philippa Gaunt, in varsta de 12 ani, care, descopera intr-o zi ca sunt urmasii unei stravechi familii de djinni. Dintr-o data au puterea sa indeplineasca dorintele, sa calatoreasca prin locuri extraordinare si sa faca sa dispara oameni si obiecte. Spre norocul lor, gemenii sunt prezentati lui Nimrod, excentricul lor unchi-djinn, care ii va invata cum sa-si foloseasca descoperitele lor puteri. Si chiar la timp! Caci John si Philippa sunt pe cale sa porneasca in cautarea unui faraon cu infatisare monstruoasa…

In cel de-al doilea volum John si Philippa Gaunt, cei doi copii cu puteri magice, trec din nou prin aventuri extraordinare. Curand, John se vede silit sa se imbarce pentru o alta calatorie, plina de peripetii spre cetatea Babilonului ca sa-si salveze sora… inainte de a fi prea tarziu.

"O aventura alerta, in stilul Indiana Jones… Kerr pune accentul pe comic in aceasta prima carte dintr-o serie care merita urmarita" - Publishers Weekly

"Aventurile lui John si ale Philippei, care-i dejoaca planurile Djinnului Albastru, sunt o neobisnuita combinatie de intriga si umor abundant" - Kirkus Reviews

semnale Editoriale

Civilizatii si tipare istorice

EDITURA HUMANITAS. Aparuta la Paris in 1975 si distinsa cu premiul de istorie al Academiei Franceze in 1976, lucrarea de fata a reprezentat la origine o parte din teza de doctorat a profesorului Neagu Djuvara, teza sustinuta la Sorbona, sub conducerea cunoscutului sociolog si filozof Raymond Aron. Ea se inscrie in randul acelor tentative ambitioase de a gasi un sens evolutiei omenirii, surprinzand constante, ritmuri, tipare dupa care s-ar modela in mod necesar desfasurarea marilor civilizatii pe care le putem distinge in cursul istoriei.

Cronici romantate

EDITURA UNIVERS. Volumul cuprinde prima piesa a lui Boris Vian tradusa in romaneste, "Ecarisajul pentru toti", urmata de seria de "Cronici romantate" aparuta in volumul de opere complete. "Ecarisajul pentru toti" este una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Vian, in care umorul negru, absurdul si jocurile de cuvinte trimit cititorul la teatrul lui Eugen Ionescu. Cat despre "Cronicile romantate", acestea fac parte dintr-o categorie de texte aparte scrise de Vian si aparute initial in publicatii periodice precum saptamanalul La Rue. Colorate, incisive, ciudate sau sobre, Cronicile sunt un dublu portret al epocii lui Vian si al preocuparilor autorului.

Luptand cu imposibilul

EDITURA RAO. Istoria unui aventurier pe care nu il pot invinge nici frigul, nici foamea, durerea sau oboseala. Mike Horn stie foarte bine cat de ingust este hotarul dintre viata si moarte, asa ca nu lasa nimic in voia hazardului si profita de toate provocarile pe care i le ofera viata. Dar, pentru a rezista unor asemenea incercari, nu ii trebuie doar o vointa de fier, ci si un trup pe masura sufletului de aventurier. O calatorie prin tinutul inghetat din Arctica, dar mai ales o marturie tulburatoare despre limite si putere, despre vointa si crez. Pentru Mike Horn, aventura inseamna viata.

Furnica electrica

EDITURA NEMIRA. Legenda SF-ului mondial, Philip K. Dick revine cu "Furnica electrica" o colectie de nuvele, o adevarata colectie de perle ale genului. Cartea "Impostorul", de exemplu, a fost ecranizata in 2002, "Varietatea a doua" a iesit pe marile ecrane in 1995 sub titlul de "Screamers", in timp ce "Raport minoritar" nu cred ca mai are motiv de prezentare. "Tot ceea ce a scris Philip K. Dick raspunde la aceeasi intrebare: unde este realitatea? Experienta sa legata de droguri si instabilitatea mentala i-au permis sa gaseasca mereu raspunsuri noi." scrie The New York Times.
×