x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Misterul Sionului

Carte - Misterul Sionului

de Sebastian S. Eduard    |    27 Oct 2006   •   00:00
Carte - Misterul Sionului

Buna traditie a "Codului lui DaVinci", continuata de cuplul Picknett - Prince

Buna traditie a "Codului lui DaVinci", continuata de cuplul Picknett - Prince

Orice discutie legata de Prioria din Sion, de cavalerii templieri, de misterul de la Rennes-le-Chateau ajunge rapid la o dezbatere aprinsa. Dupa o lunga si laborioasa documentare, Lynn Picknett si Clive Prince au incercat sa separe faptele, asa cum sunt ele inregistrate in arhive, de fictiunea brodata ulterior pe marginea lor, reusind sa relateze fara patima istoria asa cum a fost sau, mai bine zis, asa cum poate fi spusa strict pe baza documentelor istorice.

EVENIMENTE. Concluzia autorilor este ca, desi multe dintre relatari nu pot fi verificate, raman suficiente evenimente care sunt in acelasi timp reale si misterioase, ajungandu-se la intrebarea fireasca daca Prioria din Sion nu este, de fapt, doar un instrument de manipulare a opiniei publice, instrument aflat in mainile unei adevarate societati secrete, fie ea veche de cateva secole, fie contemporana cu noi.

TRADITIE. Pentru Editura Rao, cea care a facut vanzari impresionante cu romanul "Codul lui DaVinci", publicarea volumului "Misterul Sionului" nu face decat sa se inscrie deja in traditie.
In plus, "perechea" Lynn Picknett si Clive Prince nu este la prima carte publicata aici. "Conspiratia Stargate", "Giulgiul din Torino" si "Misterul templierilor" sunt tot atatea titluri de succes scrise de celebrul cuplu Picknett - Prince.

SEMNALE EDITORIALE
"Criza spiritului american"
EDITURA HUMANITAS. Descrierea situatiei spiritului american, asa cum se prezinta acesta astazi indeosebi in universitatile din Statele Unite, nu e facuta cu o intentie vadit moralizatoare. Comparand-o cu trecutul, Allan Bloom incearca sa o clarifice, sa o diagnosticheze pentru a-i gasi remediul, daca el exista. Lucrarea e scrisa cu patima si convingerea celui care crede ca problemele profunde ori cele de zi cu zi ale individului se datoreaza modului sau de gandire, pe care, de obicei, acesta il considera cu suficienta, fara a reflecta asupra lui, cat se poate de sanatos.

"Casanova, povestea vietii mele"
EDITURA TREI. Casanova, scandalosul si insolitul venetian, nu a fost doar ceea ce s-a crezut: un aventurier, escroc si libertin. Ci si poetul, memorialistul, filosoful, muzicianul ale carui Memorii au fost considerate "adevarata Enciclopedie a secolului al XVIII-lea. Viata sa sa mondena si amoroasa a fost dominata de deviza "Bucura-te de fiecare clipa traita!". Aceasta viata de placeri a fost consemnata fara pudoare in miile de pagini ale Memoriilor sale, intitulate si "Povestea vietii mele", autobiografie lipsita de complezenta. Scrisa extrem de savuros, cartea este considerata o capodopera a literaturii, prin picanteria detaliilor.

"Mobilul"
EDITURA NEMIRA. Inca un roman semnat de inegalabilul Stephen King, cel care din ecranizari si carti scrise castiga in jur de 40 de milioane de dolari pe an. "Cu atmosfera sa obsedanta, cu sarcasmul fata de cei inrobiti tehnologiei, cu scenele de violenta oribila si compasiune umana, «Mobilul» este ultimul roman al lui Stephen King si primul roman al secolului XXI care captureaza cu adevarat teroarea", scrie The New York Times.


"Hegemonie sau supravietuire"
EDITURA ANTET. Politicile agresive ale conducerii americane, menite sa obtina dominatia globala cu orice pret, sunt expresia unei dorinte nestavilite de suprematie care, in cele din urma, ne va ameninta supravietuirea. In epoca actuala, imperiul este sinonim cu dezastrul. Noam Chomsky este o legenda vie a semiologiei. In plus, este unul dintre cei mai combativi ganditori politici radicali din Statele Unite. Aparut in toamna lui 2003, "Hegemonie sau supravietuire" constituie un rechizitoriu aspru al politicilor aplicate de conducerea americana.


×