x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Noile basme ale copiilor

Carte - Noile basme ale copiilor

de Sebastian S. Eduard    |    22 Dec 2006   •   00:00
Carte  -  Noile basme ale copiilor

Seria Terry Pratchett, pe piata din Romania

Seria Terry Pratchett, pe piata din Romania Editura Corint Junior a lansat doua romane extraordinare de Terry Pratchett din Lumea disc pentru copii si tineri de toate varstele — cartile "Uluitorul Maurice si rozatoarele lui educate", premiata cu Carnegie Medal, 2001, si "Scotidusii liberi".

BIOGRAFIE. Terry Pratchett este unul dintre cei mai mari scriitori britanici, autor a numeroase carti fantastico-umoristice, science-fiction si carti pentru adolescenti, devorate in egala masura de adulti. Este binecunoscut pentru seria sa Lumea disc, care contine pana in acest moment peste 30 de romane, patru harti si un ghid, la care se adauga carti-quiz, audiobook-uri, figurine si multe altele. Romanele lui Terry Pratchett au fost traduse in peste 25 de limbi si s-au vandut in peste 25 de milioane de exemplare. El este autorul Trilogiei nomilor, care va fi publicata de Corint Junior in 2007, in traducerea lui Dan Dobos, scrisa pentru a fi adaptata intr-un spectaculos film de desene animate.

ROMANE. In "Uluitorul Maurice", un motan istet, scolit pe maidane, pune la punct escrocheria perfecta prin care poate face bani. Maurice are la dispozitie un pusti cu mutra de prostanac, care canta din fluier, si propria ceata de sobolani invadatori - niste sobolani ciudat de educati. "Scotidusii liberi" este si ea o carte deja celebra, care deja este ecranizata. Regizor este nimeni altul decat Sam Raimi, cel care a facut serialele tv "Xena" si "Hercule".

"Rasul e aici la el acasa si nu in ultimul rand datorita abilitatii lui Pratchett de a rasuci cu 90 de grade sensurile obisnuite"
The Times
"Unul dintre cei mai amuzanti scriitori britanici in viata"
The Independent

SEMNALE EDITORIALE
Iubire, medicina si miracole
Editura Humanitas. Vrei sa traiesti 100 de ani? Daca raspunzi cu un da neconditionat la aceasta intrebare, faci parte probabil din categoria celor pe care doctorul Bernie Siegel ii numeste "pacienti exceptionali". Oameni capabili sa-si influenteze in mod spectaculos evolutia bolii. Exceptiile de la regula statistica. Cei care se vindeca in chip miraculos, contrazicand orice pronostic medical. Pe scurt, supravietuitorii. Mintea si corpul, psihicul si somaticul comunica, iar cand mesajele transmise de minte trupului sunt mesaje "de viata", se produc miracole.

Banditi, gangsteri si mafie
Editura Allfa. Trecerea de la comunism la capitalism la inceputul anilor ’90 a dat frau liber devalizarii Rusiei de catre "banditii voiajori", marii afaceristi si oligarhi. Acestia au reusit sa-i influenteze pe presedintele Eltin si pe guvernul sau, reusind in scurt timp sa modeleze politica in functie de propriile interese. Martin McCauley examineaza aceasta perioada prin prisma guvernului, inclusiv a guvernului din umbra lui Eltin, prin prisma fortelor armate, securitatii si a serviciilor de spionaj. Sunt examinate relatiile dintre Moscova si restul regiunilor, industria, politica sociala si cea externa.

Iceberg
Editura Paralela 45. In labirintul banchizelor, un cargobot isi croieste drum, riscand la fiecare pas sa fie strivit de muntii plutitori de gheata. La bord sunt doua tinere pornite in cautarea unui avion prabusit undeva in apropierea Polului Nord. In scurt timp insa misiunea de salvare pare compromisa de evenimente bizare. Echipajul, compus din eschimosi superstitiosi, sustine ca o creatura fabuloasa a iesit din viscol si hartuieste vasul…

Jeg
Editura Polirom. Personajul principal al romanului, Bruce Robertson, este detectiv in politia britanica si isi doreste sa-i manipuleze pe toti cei din jur in functie de interesele sale. "Decat sa inventez un protagonist care sa corespunda valorilor mele", marturiseste autorul, "am preferat sa construiesc unul care ma provoaca. Bruce e un dusman prin excelenta. Uraste pe toata lumea. Este foarte democratic in privinta asta…". Ca urmare, cartea reuseste o performanta de care putine alte romane experimentale mai sunt in stare: aceea de a zdruncina sistemul, atat la nivelul institutiilor statului, cat si la acela al conventiilor si obisnuintelor literare.
×