x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Casa de 18 milioane euro a lui Michael Creţu, demolată

Casa de 18 milioane euro a lui Michael Creţu, demolată

09 Mai 2009   •   00:00
Casa de 18 milioane euro a lui Michael Creţu, demolată

În 1996, buldozerele au lucrat timp de şase luni pentru a defrişa vârful unui munte de pe coasta vestică a insulei spaniole Ibiza, pentru a pregăti terenul pentru construirea unei reşedinţe de vis a cântăreţului de origine română, Michael Creţu. Paisprezece ani mai târziu, buldozerele pun la pământ casa evaluată la peste 18 milioane euro, relatează portalul Art Daily, citat de Agerpres.

Construirea casei cu un stil arhitectonic marocan ce sugerează ceva între un castel şi o mănăstire a durat nouă ani. Locuinţa avea o suprafaţă totală de 3.150 metri pătraţi şi adăpostea un studio de înregistrări ultramodern.

Creţu a obţinut autorizaţia de construcţie abia la un an după ce demarase construirea casei. Mai multe organizaţii de protejare a mediului din Spania au intentat procese peste procese, care s-au încheiat luna aceasta printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme, prin care se dispunea demolarea construcţiei.

'Au fost avertizaţi că este ilegală (construirea n.r.). Este o victorie pentru care ne dorim să nu fi fost nevoiţi să luptăm, însă este una istorică, deoarece construirea fusese un act de brutalitate', a declarat Neus Prats, care a condus acţiunea juridică împotriva casei artistului.

Michael Creţu s-a născut în 1957 în România, dintr-un tată român şi o mamă de origine austriacă. Unchiul său, celebrul violonist Ion Voicu, a fost cel care i-a descoperit talentul muzical. În 1988, Creţu s-a căsătorit cu cântăreaţa Sandra Lauer, cu care are doi băieţi gemeni, Nikita şi Sebastian, născuţi în 1995. În noiembrie 2007, Michael şi Sandra au divorţat, invocând 'divergenţe personale şi profesionale'. (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin