x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cascadorii ca-n filme

Cascadorii ca-n filme

08 Iun 2007   •   00:00

V-aţi intrebat vreodată cum a reuşit Arnie acele cascadorii uimitoare in trilogia "Terminator"? Poate că nu in mod surprinzător, lucrurile nu au depins chiar de actor - dar ştiaţi că nu a fost vorba nici de simpla magie a efectelor speciale?

V-aţi intrebat vreodată cum a reuşit Arnie acele cascadorii uimitoare in trilogia "Terminator"? Poate că nu in mod surprinzător, lucrurile nu au depins chiar de actor - dar ştiaţi că nu a fost vorba nici de simpla magie a efectelor speciale? Intr-o nouă serie care incepe in iunie, Discovery Channel pătrunde in lumea nevăzută a cascadoriilor cu impact uriaş din filme şi vă dezvăluie secretele acestor cascadorii ca-n filme - prezentăndu-i pe bărbaţii şi pe femeile care reuşesc imposibilul, realizănd cascadorii care altminteri ar exista doar in mintea regizorului.

SECRETELE MESERIEI. Documentarul il prezintă pe Peter H. Kent, cascadorul care l-a dublat multă vreme pe Arnold Schwarzenegger. In această serie, Peter ii poartă pe telespectatori intr-o incursiune incărcată de adrenalină prin lumea Cascadoriilor din filme. In fiecare episod, echipa de veterani - cascadori, tehnicieni şi maşinişti - pune un incepător să realizeze o cascadorie aparent imposibilă. De la căderi de pe zgărie-nori şi corpuri omeneşti cuprinse de flăcări pănă la maşini ciocnite, care se rostogolesc, şi salturi cu motocicleta, Cascadorii ca-n filme ne arată de ce anume este nevoie pentru a pune la cale unele dintre cele mai spectaculoase cascadorii realizate vreodată in filme.
"Sunt incăntat să vin cu experienţa acumulată in anii cănd am lucrat la Hollywood, cu Arnold Schwarzenegger. Eu şi echipa mea de cascadori vă vom prezenta multe dintre secretele bine păstrate ale lumii cascadoriilor din filmele de acţiune de la Hollywood", a declarat Peter H. Kent.

Info



SALVĂRI TEMERARE. Noua serie S.O.S iţi dezvăluie curajul incredibil al oamenilor obişnuiţi şi al celor din echipele de salvare manifestat in situaţii critice. Cu ajutorul reconstituirilor impresionante ale unor misiuni de salvare, al inregistrărilor captivante, ale mărturiilor supravieţuitorilor şi ale salvatorilor, precum şi prin intermediul tehnicii ultramoderne de generare a imaginilor pe computer (CGI), S.O.S vă prezintă poveştile a trei evenimente zguduitoare, in care oameni obişnuiţi şi salvatori ex-perimentaţi işi riscă siguranţa pentru a-i salva pe alţii. De la incidentul terorist din 1980, in care a fost viza-tă ambasada iraniană, pănă la ingrozitorul atac cu bombă asupra hotelului din Brighton şi pănă la avalanşa din 1999 din Montroc - una din cele mai devastatoare avalanşe din istoria Franţei - , S.O.S prezintă poveşti fascinante despre curajul şi rezistenţa oamenilor. "Bomba din Brighton" descrie povestea martorilor oculari şi a pompierilor care au reuşit să salveze zeci de oameni, printre care şi pe prim-ministrul britanic Margaret Thatcher, după ce o bombă plasată de gruparea IRA a explodat in Grand Hotel. "Ambasada iraniană" relatează coşmarul indurat de ostatici şi de autorităţi după ce un grup de terorişti a atacat ambasada iraniană din Londra.


Zile de sărbătoare pentru iubitorii muzicii rock


Sămbătă şi duminică, VH1 a prilejuit o intălnire cu... regii rockului. Metallica, Guns N’Roses, Bon Jovi, Pantera şi mulţi, mulţi alţii vă vor incănta ochii şi urechile, intr-un program special. Cei care deschid seria sunt băieţii de la Metallica, cu un documentar intitulat "When Metallica Ruled the World" (sămbătă 13:00). Momente din arhivă, interviuri, mărturii, toate pentru a contura istoria tumultuoasă a celebrei trupe. Tot sămbătă, dar de la ora 18:00, veţi avea parte de "Behind the music" cu Guns N’Roses. Sub acelaşi generic, insă duminică de la ora 17:00, veţi putea afla secretele trupei Pantera, de la infiinţare şi pănă la tragica dispariţie a chitaristului Dimebag Darrell. Weekend-ul special se incheie cu "Ultimate Albums" (duminică, ora 18:00), program ce-l are care ca invitat pe Meatloaf, şi cel de-al doilea material discografic al său "Bat out of hell".

×
Subiecte în articol: documentar cascadorii