x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cate Blanchett va prezida un comitet de reflecţie asupra viitorului Australiei

Cate Blanchett va prezida un comitet de reflecţie asupra viitorului Australiei

de Jurnalul National    |    26 Feb 2008   •   00:00


Actriţa australiană Cate Blanchett a fost aleasă de către reprezentanţii guvernului ţării sale să prezideze un comitet de reflecţie asupra viitorului Australiei, a anunţat, marţi, legislativul de la Canberra, transmite AFP.




Actriţa australiană Cate Blanchett a fost aleasă de către reprezentanţii guvernului ţării sale să prezideze un comitet de reflecţie asupra viitorului Australiei, a anunţat, marţi, legislativul de la Canberra, transmite AFP. Cate Blanchett, în vârstă de 38 de ani, va conduce dezbaterile din cadrul summit-ului intitulat "Australia Creativă", organizat la iniţiativa noului premier Kevin Rudd, şi care urmează să se desfăşoare în perioada 19 - 20 aprilie, la parlamentul din Canberra. Blanchett va face parte, alături de alte 10 personalităţi de origine australiană, din comitetul de orientare a summit-ului, în timp ce aproximativ o mie de persoane, alese dintre experţii din varii domenii de activitate, vor fi asociate schimbărilor.
Una dintre atribuţiile lui Blanchett va fi aceea de a conduce discuţiile în ceea ce priveşte viitorul teatrului şi al cinematografiei în Australia. Cate Blanchett şi soţul ei, dramaturgul Andrew Upton, au doi copii, ambii băieţi, actriţa fiind însărcinată cu cel de-al treilea copil. Ea ar trebui să nască cu două săptămâni înainte de summit, dar i-a dat asigurări primului-ministru că va fi prezentă la eveniment. Cate Blanchett este deţinătoarea unui premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, obţinut în 2005 pentru interpretarea lui Katharine Hepburn în pelicula "Aviatorul". De asemenea, Blanchett a fost nominalizată la ediţia din aceast an a premiilor Oscar la cea mai bună actriţă, pentru rolul din "Elizabeth: epoca de Aur".

×
Subiecte în articol: magazin blanchett cate blanchett