x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cea mai mare monedă din lume

Cea mai mare monedă din lume

de Adriana V. Paduraru    |    12 Feb 2008   •   00:00
Cea mai mare monedă din lume
Sursa foto: Karim Sahib/

Doi ofiţeri din Poliţia canadiană păzesc cea mai mare monedă din lume, amplasată în Ambasada Canadei la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Doi ofiţeri din Poliţia canadiană păzesc cea mai mare monedă din lume, amplasată în Ambasada Canadei la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Moneda de 100 kg este realizată din aur pur 99,999%, va­loarea ei fiind estimată la un milion de dolari. Moneda-gigant a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.

 

ÎN FILM: Penelope Cruz şi Johansson, lesbiene

Actriţele Scarlett Johansson şi Penelope Cruz sunt protagonistele unei scene de lesbianism în cel mai recent film semnat de regizorul Woody Allen, “Vicky Cristina Barcelona”, informează The Sun. Frumoasele actriţe vor “lăsa pu­bli­cul cu răsuflarea tăiată” cu scena toridă de sex pe care o interpre­tea­ză în lungmetrajul “Vicky Cristina Barcelona”, povestea unui pictor care are o aventură cu două turis­te. Nu este prima dată când Cruz, starul din “Vanilla Sky”, experimentează sexualitatea pe marele ecran. Actriţa a apărut recent în nişte ipostaze foarte erotice, ală­turi de sora sa Monica, în noul videoclip al fratelui lor, Eduardo.

 

PREDISPOZIŢIE: Paris, oraşul... certăreţilor

Capitala Franţei este oraşul în care cuplurile venite în vizită se cear­tă cel mai des, conform unui nou sondaj, realizat în Marea Britanie. Aproximativ 35% dintre britanici au ales Parisul ca fiind ora­şul în care există cele mai mul­te şanse să se certe. Respondenţii au făcut referire în acest sens la faptul că metropola este “gri” şi “greu de străbătut”, cât şi la felul în care sunt trataţi de către chelnerii “ursuzi şi aroganţi”. Pe locul doi s-a clasat ora­şul Marrakesh din Maroc, urmat de capitala Olandei, Amsterdam. Cel mai romantic oraş a fost ales Barcelona, urmat de Florenţa, Praga şi Madrid.

 

ELVEŢIA: Furt important de tablouri

Mai multe tablouri de Cezanne, Degas, Van Gogh şi Monet au fost furate duminică dintr-un muzeu din oraşul elveţian Zurich, a anun­ţat poliţia locală, precizând că va­loarea operelor se ridică la peste 100 milioane de franci elveţieni (66 milioane de euro), relatează AFP. Poliţia elveţiană nu a oferit detalii despre incident. Furtul intervine la câteva zile după sustragerea a două picturi în ulei de Picasso, eva­luate la aproape trei milioane de euro, miercuri seara dintr-o ex­po­ziţie din Pfaffikon, un oraş si­tu­at la circa 10 kilometri de Zurich.

 

ÎN DIAGONALĂ: Mărimea chiar contează

Aproximativ jumătate dintre bărbaţii britanici sunt gata să re­nunţe la sex pentru o perioadă de şase luni în schimbul unui televizor cu plasmă cu o diagonală de 127 cm, conform unui nou sondaj. Magazinul de produse electronice Comet a întrebat 2.000 de britanici la ce ar renunţa dacă ar fi să pri­mească gratis un televizor cu dia­go­nală mare. Astfel 47% dintre băr­baţi şi 30% dintre femei ar renunţa la sex pentru o jumătate de an. “Se pare că mărimea chiar contează. Dar în acest caz contează mai mult pentru bărbaţi şi mai puţin pentru femei”, au precizat autorii studiului.

×
Subiecte în articol: magazin