x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Centenar Ford Model T

Centenar Ford Model T

de Adriana V. Paduraru    |    24 Iul 2008   •   00:00
Centenar Ford Model T

Ed Archer din Hayward (California, Statele Unite) şi alţi o mie de proprietari de Ford Model T şi-au dat întîlnire în Richmond (Indiana) pentru a aniversa 100 de ani de la lansarea automobilului. Acesta este cel mai mare număr de maşini Ford Model T strînse la un loc de la ieşirea de pe porţile fabricii din Detroit.

Ed Archer din Hayward (California, Statele Unite) şi alţi o mie de proprietari de Ford Model T şi-au dat întîlnire în Richmond (Indiana) pentru a aniversa 100 de ani de la lansarea automobilului. Acesta este cel mai mare număr de maşini Ford Model T strînse la un loc de la ieşirea de pe porţile fabricii din Detroit.

 
PROCES: Victorie pentru lesbiene
Locuitorii insulei elene Lesbos au pierdut procesul prin care doreau interzicerea cuvîntului "lesbiană", pentru descrierea femeilor atrase de alte femei. Ei ar fi vrut ca termenul să fie folosit numai pentru locuitorii insulei, informează Agerpres. Un tribunal din Atena a hotărît însă că nu există nici o justificare pentru interzicerea cuvîntului, din moment ce folosirea sa pe plan internaţional nu are nimic de-a face cu identitatea locuitorilor din Lesbos. Jurnalistul Dimitris Lambrou, cel care a avut iniţiativa, argumentase că această conotaţie sexuală încalcă drepturile locuitorilor insulei, care îşi spun "lesbieni", făcîndu-i astfel de ruşine în întreaga lume.

 
INEDIT: Atenţie, cîine...la volan!
Doi chinezi au primit un avertisment din partea poliţiei locale după ce au încercat să-şi înveţe cîinele să conducă o maşină, relatează Agerpres. Poliţiştii din oraşul Liunan au oprit maşina cuplului, după ce au observat că aceasta se deplasa cu o viteză foarte mică. Poliţiştii au fost uimiţi cînd au văzut un cîine pudel cu labele din faţă pe volan, în timp ce stătea în braţele unei femei care controla pedalele. Femeia a explicat că ea şi iubitul ei au venit cu ideea de a-şi învăţa cîinele, Niu Niu, să conducă, după ce au observat că strada nu era deloc circulată.


REZISTENŢĂ: 20 de ore în montagne russe
Un profesor de la un liceu din Minnesota a rezistat 20 de ore într-un montagne russe la un concurs organizat în parcul de distracţii Nickelodeon Universe, informează Agerpres. Jim Salava, 40 de ani, originar din Oakdale, s-a numărat printre cei 10 concurenţi înscrişi la concursul de anduranţă pe montagne russe-ul Avatar Airbender. După doar trei ore, în concurs au mai rămas trei concurenţi. Pe montagne russe-ul Avatar Airbender viteza medie de deplasare este de aproximativ 70 de kilometri/oră. Premiul include o croazieră împreună cu familia, 1.000 de dolari şi intrare gratuită pe viaţă în parcul de distracţii.


4.000.000 $: Walk of Fame va fi restaurat
Celebrul Walk of Fame, care reuneşte stelele cu numele celor mai importante celebrităţi din showbiz, este în căutare de sponsori pentru lucrările de restaurare de care acesta are nevoie, estimate la o sumă de 4 milioane de dolari, a anunţat Camera de Comerţ a Hollywoodului, potrivit AFP. Dintre cele 2.365 de stele găzduite de Walk of Fame, circa 800 sînt considerate a fi într-o stare proastă sau foarte proastă. Aceştia au adăugat că stelele urmează să fie înlocuite pînă în 2010, data împlinirii a 50 de ani de la inaugurare.

×
Subiecte în articol: magazin