x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chicago 2007 - Victorie prin KO pentru Rusia

Chicago 2007 - Victorie prin KO pentru Rusia

de Andy Stanescu    |    05 Noi 2007   •   00:00
Chicago 2007  -  Victorie prin KO pentru Rusia

Daca editia precedenta a Campionatelor Mondiale destinate boxului amator a fost dominata, deloc surprinzator, de pugilistii cubanezi (8 medalii, dintre care 4 de aur), anul acesta, la Chicago, (in lipsa cubanezilor, ramasi acasa din motive „obiective"... ) Rusia s-a impus in clasamentul general cu 8 medalii (3 de aur).

Daca editia precedenta a Campionatelor Mondiale destinate boxului amator a fost dominata, deloc surprinzator, de pugilistii cubanezi (8 medalii, dintre care 4 de aur), anul acesta, la Chicago, (in lipsa cubanezilor, ramasi acasa din motive „obiective"... ) Rusia s-a impus in clasamentul general cu 8 medalii (3 de aur). Compatriotii „tarului" Putin s-au razbunat astfel pe fostii inamici din perioada razboiului rece, nu de alta dar Moscova a pierdut in ultima clipa dreptul de a organiza turneul, in favoarea orasului lui Al Capone.


19 echipe au obtinut medalii la Chicago, 7 dintre ele abonandu-se la aur. Daca „El Lider Maximo" le-a interzis sportivilor sai sa mai participe la competitiile organizate de „imperialistii" americani si aliatii acestora, Romania s-a facut remarcata doar prin incidentul ce i-a avut drept protagonisti pe Iulian Stan, Ronald Gavril si Bogdan Dinu, cei trei fiind prinsi cu mieunatoarea in sac intr-un magazin din Chicago. Cei ramasi, in numar de 8, nu au reusit sa treaca nici macar de „sferturi", faza calificanta pentru Jocurile Olimpice ce se vor desfasura la Beijing.

Â
Clasament general:

  1. Rusia: 8 medalii - 3 de aur / 3 de argint / 2 de bronz
  2. Italia : 4 medalii - 2 aur / 1 argint / 1 bronz
  3. SUA: 2 - 2 / 0 / 0
  4. China: 5 - 1 / 0 / 4
  5. Anglia: 3 - 1 / 0 / 2
  6. Kazahstan: 3 - 1 / 0 / 2
  7. Uzbekistan: 1 - 1 / 0 / 0
  8. Thailanda: 3 - 0 / 2 / 1
  9. Ucraina: 3 - 0 / 2 / 1
  10. Filipine: 1 - 0 / 1 / 0






×
Subiecte în articol: magazin