x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii vor avea propriul muzeu al benzilor desenate

Chinezii vor avea propriul muzeu al benzilor desenate

de Anca Aldea    |    04 Oct 2011   •   21:00
Chinezii vor avea propriul muzeu al benzilor desenate

Chinezii si turistii din toate colturile lumii se vor delecta in curand cu o plimbare pe cinste la un mu­zeu dedicat desenelor ani­mate si benzilor desenate. Uriasa constructie, care, de departe, sea­ma­na cu un grup de coconi gauriti in capete sau cu o for­matie de opt baloane de culoare rosie, va fi ri­di­ca­ta in Hangzhou, in­ce­pand de anul viitor, pe o suprafata de 32.000 de metri patrati.

Fiecare 'balon' va avea propria sa tema si propria sa functie si va fi interconectat cu cel de langa el. Chinezii au ales, in cadrul unei competitii internationale de design, proiectul firmei olandeze MVRDV, care presupune, intre ele, si construirea a trei sali de cinema cu cate 1.111 de locuri, precum si a unei biblioteci masive, unde vor fi ga­site numai carti cu benzi desenate. Intr-unul dintre 'baloane', vizitatorii vor avea oca­zia sa participe la diverse ex­perimente in­teractive, inclusiv la ateliere in care vor invata secretele noii arte. Intr-un alt 'cocon', se va putea vizita o ex­po­zitie permanenta proiectata pe peretii interiori si pe tavan, iar pe terasa acestui 'balon' vor fi amenajate expozitii temporara, abordand teme legate de de­se­ne animate, benzi de­se­nate si caricaturi.

Prin­cipala atractie a im­pre­si­onantului complex consta intr-un zootrop tri­di­mensional urias, adi­ca un dispozitiv care creeaza iluzia de miscare a unor desene statice. Pe fatada monocroma din ciment a Mu­ze­u­lui Anima­ti­il­or si Benzilor Desenate Chi­ne­ze, care va fi aco­perita cu un model discret ase­­manator celor existente pe vasele chi­ne­zesti dintr-o anu­­­mita perioada, vor fi proiect­ate texte si di­ferite imagini tema­tice.

×
Subiecte în articol: fun