x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Claudia Cardinale, cu strălucirea unei stele, la TIFF

Claudia Cardinale, cu strălucirea unei stele, la TIFF

06 Iun 2009   •   00:00
Claudia Cardinale, cu strălucirea unei stele, la TIFF

Celebra actriţă Claudia Cardinale a sosit, ieri seara, la Cluj-Napoca, cu aceeaşi cursă Tarom cu care a călătorit, de la Bucureşti şi premierul Emil Boc, fiind întâmpinată la aeroport de echipa organizatorilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cu un imens buchet de trandafiri roşii.



Invitata de onoare a celei de-a opta ediţii a TIFF va participa, astăzi, la proiecţia specială a filmului 'Tremurătoarele stele ale Ursei' (Vaghe stelle dell'Orsa) - considerat drept unul dintre cele mai fascinante din întreaga ei carieră, de la cinematograful Republica, realizată în onoarea sa, şi la Gala de Decernare a Premiilor de la Teatrul Naţional, unde îi va fi conferit Premiul pentru întreaga activitate decernat unei personalităţi din cinematografia europeană.

Claudia Cardinale se va întâlni la Cluj-Napoca cu unul dintre cei mai carismatici actori români, Florin Piersic, care a debutat în film în acelaşi an cu Claudia Cardinale - 1958, cu rolul din 'Ciulinii Bărăganului'.

Marea actriţă italiancă s-a născut în Tunisia, pe 15 aprilie 1939, într-o familie de sicilieni. În 1957, a câştigat concursul 'Cea mai frumoasa italiancă din Tunisia', competiţie organizată de ambasada Italiei. A urmat cursurile de câteva luni de la 'Centro Sperimentale di Cinematografia' din Roma şi a semnat ulterior un contract pe o durată de şapte ani cu studiourile Vides. A debutat, în 'Goha', în 1958, alături de Omar Sharif. A jucat, alături de Alain Delon, în celebrul film 'Ghepardul' (1963), realizat de Luchino Visconti, tot cu Alain Delon, şi tot în regia lui Visconti - în 'Rocco şi fraţii săi' (1960), în 'Cartouche', regizat de Federico Fellini (1962), în nenumărate alte mari creaţii cinematografice, printre care 'Undeva, cândva în Vest' (1968), 'A fost odată în vest' (1968) şi 'Tremurătoarele stele ale Ursei'.

Filmografia Claudiei Cardinale cuprinde peste 150 de roluri în filme şi seriale de televiziune, actriţa nepărăsind platourile de filmare nici în prezent, menţinându-şi farmecul şi energia.

Agerpres

×
Subiecte în articol: magazin