x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CM de handbal feminin - Culoar bun pentru fetele lui Tadici

CM de handbal feminin - Culoar bun pentru fetele lui Tadici

de Andy Stanescu    |    21 Iun 2007   •   00:00
CM de handbal feminin  -  Culoar bun pentru fetele lui Tadici

Romania, Tunisia, China si Polonia - asa arata grupa D preliminara din cadrul CM de handbal feminin, competitie ce se va desfasura, intre 2 si 16 decembrie, in Franta. Grupa pare sa fie una accesibila, presedintele Federatiei Romane de profil, Cristian Gatu, apreciind ca nationala Romaniei are sanse mari sa se califice in urmatoarea etapa.

Romania, Tunisia, China si Polonia - asa arata grupa D preliminara din cadrul CM de handbal feminin, competitie ce se va desfasura, intre 2 si 16 decembrie, in Franta. Grupa pare sa fie una accesibila, presedintele Federatiei Romane de profil, Cristian Gatu, apreciind ca nationala Romaniei are sanse mari sa se califice in urmatoarea etapa: "Romania are un culoar favorabil spre indeplinirea obiectivului, adica o clasare pe podium. Am incredere ca fetele isi vor dori insa mai mult decat la editia trecuta cand au cucerit argintul, si sper sa vina acasa cu medalii mai stralucitoare decat cele de acum doi ani".

Â
In urma tragerii la sorti, cele 24 de echipe au fost impartite in 6 grupe preliminare, dupa cum urmeaza:

Grupa A: Kazahstan, Argentina, Croatia, Franta;

Grupa B: Australia, Macedonia, Brazilia, Rusia;

Grupa C: Republica Dominicana, Angola, Austria, Norvegia;

Grupa D: Tunisia, China, Polonia, Romania;

Grupa E: Congo, Japonia, Spania, Ungaria;

Grupa F: Paraguay, Ucraina, Coreea de Sud, Germania.
Â

Echipele clasate pe primele doua locuri se vor califica mai departe, in grupele principale. Meciurile din grupele preliminare se vor juca in orasele Nantes, Saint-Brienc, Nimes, Toulon si Lyon, cele din grupele principale la Dijon si Metz, iar semifinalele si finalele se vor disputa la Paris. Organizatorii au anuntat ca biletele pentru primele patru faze ale competitiei se vor pune in vanzare incepand cu data de 25 iunie, iar cele pentru semifinale si finale din luna septembrie, costurile situandu-se intre 15 si 50 de euro. Federatiile nationale au avut prioritate in achitionarea tichetelor, dupa aceleasi reguli, intre 2 mai si 19 iunie. Conform declaratiei antrenorului federal Remus Draganescu, Federatia Romana de Handbal nu a comandat bilete.

Â
CASTIGAM GRUPA. Si Carmen Amariei Lungu, componenta a lotului national, si-a manifestat optimismul precizand ca Romania poate castiga grupa D preliminara. "Adversarele sunt de batut. Cred ca am avut parte de o tragere la sorti in favoarea noastra, reusind sa evitam Rusia, Franta sau campioana europeana - Norvegia. Am incredere ca putem invinge in toate meciurile. Va fi important pentru moral. Mai departe, in grupa principala, dintre posibilele adversare, cea mai periculoasa mi se pare Coreea de Sud", a declarat Carmen Amariei Lungu. Elevele pregatite de vulcanicul Gheorghe Tadici, secondat de Dumitru Musi, au obtinut biletele pentru Franta dupa ce au eliminat selectionata similara a Suediei, in play-off. La editia din 2005, nationala Romaniei a cucerit medaliile de argint, in finala cu echipa tarii organizatoare - Rusia.
Â

PROGRAM INCARCAT. Cu 2 zile inaintea tragerii la sorti, handbalistele romance au intrat intr-un program special de refacere la Baile Felix."Acum se pot relaxa si scapa de oboseala foarte mare adunata de-a lungul intregului sezon. Sunt prezente toate jucatoarele, cu exceptia celor venite din strainatate, Simona Gogarla, Aurelia Bradeanu si Carmen Amariei Lungu", a declarat pentru Mediafax antrenorul principal. Lotul national va ramane la Baile Felix pana la 29 iunie, cand sportivele vor primi o vacanta de 18 zile. Programul echipei reprezentative include apoi doua jocuri de verificare cu Norvegia, in deplasare (1 si 2 august), urmate de participarea la Cupa Mondiala din Danemarca (16-21 octombrie). La revenirea in tara, intre 12 si 22 noiembrie, echipa Romaniei se va deplasa la Cluj, unde va participa la Trofeul Carpati, programat intre zilele de 23 si 25 ale lunii. Ultima etapa a pregatirii, inaintea plecarii la CM din Franta, va avea loc la Poiana Brasov, intre 26 noiembrie si 1 decembrie fiind programate ultimele doua meciuri de verificare.
Â

FARA OTELEA. Pe de alta parte, in urma „abandonului" selectionerului Lucian Rasnita, presedintele FRH Cristian Gatu a anuntat „nominalizarile" pentru postul de antrenor principal al nationalei masculine de handbal: "Antrenorii propusi, dupa ce tehnicianul Lucian Rasnita a renuntat, sunt Ghita Licu, Radu Voina, Ayhan Omer si Vasile Stanga. Toti trebuie sa faca un program, o strategie pentru urmatorii ani, cu care se vor prezenta in fata Comisiei Tehnice, iar dupa evaluarea acestora se va lua o decizie in privinta numirii in functie, de catre Consiliul de Administratie care se va reuni in luna iulie". Totodata, Gatu a infirmat zvonurile potrivit carora presedintele Comisiei Tehnice, Cornel Otelea, ar urma sa fie numit in functia de director tehnic al nationalei masculine.

×
Subiecte în articol: magazin grupa