x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CNA - Becali TV: O licenţă mult prea indepartată

CNA - Becali TV: O licenţă mult prea indepartată

de Jurnalul National    |    20 Sep 2007   •   00:00
CNA - Becali TV: O licenţă mult prea indepartată

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti. Motivul principal al respingerii fiind titulatura postului - Becali TV.

Potrivit CNA, reglementările audiovizualului prevăd faptul că un post de televiziune nu poate purta denumirea unei personalităţi politice şi nici nu poate promova această personalitate.

CNA a cerut in repetate rănduri schimbarea denumirii postului pentru care s-a cerut licenţă audiovizuală, reprezentanţii Steaua Bucureşti nu au revenit asupra acestei denumiri. Mai mult decăt atăt, Gigi Becali, patronul Stelei, a afirmat, intr-o intălnire anterioară cu membrii CNA, că "Becali" este un brand pentru care nu mai este nevoie de promovare şi că numele acesta va promova televiziunea şi nu invers.

"Problema era aceea că, fiind persoană publică şi vrănd să facă in continare politică, denumirea Becali TV este una pe care, prin reglementarile noastre, nu o putem accepta. Noi am sugerat să găsească o altă formulă de a denumi postul pentru că, deşi unele persoane consideră că este importantă această denumire, reglementările noastre nu permit acest lucru", a afirmat Grigore Zanc, membru CNA, susţinut de colegii săi.

Membrii CNA au fost de părere că nu există in Europa o televiziune care să poarte numele unei personalităţi politice, iar Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a precizat că "nu există nici măcar Berlusconi TV". "Cultul personalităţii nu există numai la noi, o asemenea reclamă pentru o persoană nu este posibilă", a conchis şi Constantin Duţu.

CNA a făcut referire şi la faptul că, in grila postului TV, există 14 ore de emisiuni difuzate in reluare: "Este o licenţă pentru difuzare 24 de ore din 24, care are in intervalul orar 10.00 - 12.00 reluări, 13.00 - 18.00 reluări, 24.00 - 7.00 reluări", a constatat Răsvan Popescu.

De asemenea, Ioan Onisei, membru CNA, a făcut referire la Decizia 403/2005 a CNA, despre care a spus că cere detalii legate de conţinutul audiovizual şi procente destinate operelor europene, el precizănd că grila Becali TV nu respectă aceste reglementări.

Marian Oprea, reprezentantul clubului Steaua Bucureşti şi cel care ar urma să se ocupe de programele viitorului post, a cerut CNA un răgaz de o zi, pentru a lămuri problema numelui Becali TV: "O să vorbesc cu Becali şi, ori se găndeşte să schimbe denumirea, ori işi menţine propunerea".

Membrii CNA au mai spus că i-au sugerat patronului Stelei să numească postul Steaua TV, dar că acesta a respins propunerea. "Dacă nu se numeşte Becali TV nu se mai uită lumea"

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin becali