x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Colectii speciale

Colectii speciale

02 Dec 2004   •   00:00

MUZICA
Exista si muzica mai putin obisnuita. Care iese din tipare. In cele ce urmeaza va recomandam cinci colectii speciale care v-ar putea starni interesul.
SEBASTIAN S. EDUARD

Exista momente in care simtiti ca v-ati saturat de "mu-zica galagioasa" si vreti altceva. Pentru acest lucru exista "muzica de relaxare".Intercont Music distribuie pe piata mai multe variante ale acestui gen de muzica.

Colectia "The sound of nature" contine 3 CD: "Misterious Rainforest", "Roaring Thunderstorms" si "Enchanting Everglades". Sunt trei CD-uri in care bucatile orchestrale sunt alternate cu sunete ale naturii, de la fosnetul copacilor si diferite triluri de pasari la "zgomotele" specifice unei furtuni.

In completare, exista si colectia "Sound of Silence" cu CD-urile "Fantastic Sailboat Voyage", "Peaceful Wilderness" si "Subartic Sounds", dar si colectia "Ultimate Tranquility"

Pentru iubitorii de caf...-concert exista "Grand Caf...", CD-box care combina mai multe stiluri muzicale. "One Day I’ll Fly Away" este un album de chitara rece semnat Francisco Garcia. "Hello", "What’s a Woman", "Here We Are", "Nothing’s Gonna Change My Love For You", "Say You Say Me" sunt doar cateva dintre piesele din repertoriul international prelucrate de Francisco Garcia. Tot pe "Grand Caf..." puteti gasi si "Jazz for Dinner", un album cu 12 piese de blues si jazz, dar si "Hot Cuban Favourites", o compilatie de muzica traditionala cubaneza.

"Celtic Spirits" este o colectie de alte 3 CD-uri care contine piese originale din repertoriul international. Hituri ale unor formatii si cantareti ca Celine Dion ("My Heart Will Go On"), Enya ("Only Time", "Orinoco Flow"), Era ("Ameno", "Era"), The Corrs ("Brathless", "Dreams") se regasesc pe aceste trei compilatii - nu mai putin de 50 de piese.

Prin amabilitatea Intercont Music puteti castiga unul dintre aceste CD-box-uri printr-un concurs SMS.

TUDOR CHIRILA DA SPAGA
Si nu oricum, ci o spune in gura mare. O spune pe scena Teatrului de Comedie din Capitala, o recunoaste pe un CD editat de casa de discuri Media Pro Music, organizeaza o conferinta de presa pe aceasta tema. De fapt, "Spaga" este o piesa extrasa din musicalul "Chirita of Barzoieni" care se joaca la Teatrul de Comedie si pusa pe un single. "Am constatat ca spaga este unul din lucrurile pe care romanii il iubesc cel mai mult", spune Tudor. Care este legatura lui Tudor cu acest musical? Impreuna cu Gelu Ionescu a compus muzica spectacolului, dar si joaca in el, in rolul lui Charles. Regia spectacolului este semnata de mama cantaretului, Iarina Demian. Aceasta este si semnatara versurilor. "In Romania, spaga a devenit un flagel. Ea se confunda cu istoria romanilor…", spune la randul ei Iarina Demian. (C.O.)
×