x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Comerţul cu voturi a fost incriminat in Bulgaria

Comerţul cu voturi a fost incriminat in Bulgaria

19 Oct 2007   •   00:00

Cumpărarea de voturi va fi pedepsită, incepănd de la alegerile locale din 28 octombrie, cu inchisoare intre unu şi trei ani şi amenzi intre 1.000 şi 5.000 de leva (500 şi 2.500 de euro).

Cumpărarea de voturi va fi pedepsită, incepănd de la alegerile locale din 28 octombrie, cu inchisoare intre unu şi trei ani şi amenzi intre 1.000 şi 5.000 de leva (500 şi 2.500 de euro). Adunarea Populară a adoptat in cea de-a doua lectură propunerea in acest sens, formulată de vicepreşedintele partidului ultranaţionalist "Ataca", Pavel Shopov. A fost respinsă propunerea Partidului Socialist, care prevedea pedepse mai blănde pentru cele două infracţiuni.

Â

Â

VOTURI CONTRA HRANĂ. Problema a devenit tot mai actuală in ultimii ani in ghetourile de romi şi in regiunile sărace. Despre mai multe partide − printre care cel socialist, cel al etnicilor turci şi al musulmanilor şi Mişcarea naţională "Simeon al doilea" − se vorbeşte că participă activ la comerţul cu voturi contra produse alimentare, băutură sau bani. In cadrul aşa-zisului turism electoral, vănzătorii de voturi sunt transportaţi cu autobuze pănă la secţiile de votare. In oraşele mici, cu un mare potenţial turistic de pe litoral, in ultimele luni au fost inregistraţi mii de alegători noi − muncitorii sezonieri consideraţi a fi potenţiali vănzători de voturi. De regulă, voturile sunt "contractate" de liderul neformal al comunităţii respective, care primeşte 50% din sumă, iar plata se face numai după ce devin cunoscute rezultatele din secţia respectivă. In alte cazuri, vănzătorii individuali au fost obligaţi să-şi fotografieze buletinul de vot inainte de a-l depune in urnă. (Petio Petkov, Sofia)

×
Subiecte în articol: magazin voturi