x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Considerată necatolică, Madonna poate anula concertul din Polonia

Considerată necatolică, Madonna poate anula concertul din Polonia

14 Aug 2009   •   00:00
Considerată necatolică, Madonna poate anula concertul din Polonia

După Marsilia, concertul Madonnei ar putea fi anulat acum în Polonia. Turneul starului pop intitulat "Sticky and Sweet", în traducere "Lipicios şi dulce", nu este pe gustul ultra-catolicilor polonezi, arată Le Parisien.



Concertul este prevăzut pentru 15 august, Ziua naţională a Poloniei, dar şi sărbătoarea religioasă a Adormirii Maicii Domnului. Ultra-catolicii polonezi socotesc prin urmare că apariţia cântăreţei în această zi ar fi o blasfemie. Ei se tem între altele de o interpretare şocantă a piesei "Like a Virgin" ... chiar în ziua Sfintei Fecioare Maria. "Madonna este o anti-icoană a Sfintei-Fecioare, ea a arătat acest lucru în mai multe rânduri, bătându-şi joc de credinţa catolică", susţine Marian Brudzynski, reprezentant al "Pro Polonia", comitetul pentru apărarea credinţei şi a tradiţiei. El i-a trimis o scrisoare preşedintelui Lech Kaczynski, căruia îi cere să intervină pentru anularea concertului, mai scrie publicaţia franceză.

Lech Walesa, şeful istoric al sindicatului Solidaritatea şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a participat la rândul său la dezbatere. Fiind el însuşi foarte credincios, a exprimat opinii critice în privinţa datei concertului. "În această zi de mare sărbătoare religioasă în Polonia nu ar trebui să aibă loc astfel de confruntări", a declarat el. "Nu aş vrea ca cineva să mă împiedice să mă rog în această zi. Îmi place mult Madonna în calitatea ei de cântăreaţă, dar în acea zi aş vrea să mă pot reculege şi să mă rog".

Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate la acest concert excepţional. În Polonia, acesta ar trebui să fie cel mai mare show muzical de la venirea lui Michael Jackson în 1996.

×
Subiecte în articol: magazin