x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Conspiratia" presedintilor - Uruguay si Argentina, gazdele CM 2030

"Conspiratia" presedintilor - Uruguay si Argentina, gazdele CM 2030

de Andy Stanescu    |    03 Oct 2007   •   00:00
"Conspiratia" presedintilor  -  Uruguay si Argentina, gazdele CM 2030

Conform principiului "rotatiei" (nu a cadrelor ca pe vremuri, ci a continentelor…), presedintele globalizator al FIFA, elvetianul Joseph Blatter, i-a incurajat pe argentinieni sa se asocieze cu vecinii din Uruguay, in vederea organizarii Campionatului Mondial de fotbal, editia 2030.

Conform principiului "rotatiei" (nu a cadrelor ca pe vremuri, ci a continentelor…), presedintele globalizator al FIFA, elvetianul Joseph Blatter, i-a incurajat pe argentinieni sa se asocieze cu vecinii din Uruguay, in vederea organizarii Campionatului Mondial de fotbal, editia 2030. Cine face proiectul de dimineata departe ajunge, probabil ca le-a spus Blatter sud-americanilor, iar presedintele federatiei "de profil" din Montevideo s-a si conformat. Pe baza unei propuneri "de jos in sus" venita prin ordin "de sus in jos" (vorba regretatului Toma Caragiu), confederatia sud-americana de fotbal (CSF) va propune celor doua foruri afiliate sa isi depuna candidatura pentru gazduirea partidelor de Cupa Mondiala, cu 23 de ani inainte ca evenimentul sa se produca!


"Poate sa para o decizie precoce, dar aceasta intentie se bucura de asentimentul celorlalte federatii din America latina, comitetul executiv al CSF aproband proiectul nostru. Vom sarbatori astfel un secol de la prima editie a CM, atunci cand tot noi am fost gazde", a precizat seful forului uruguayan (AUF), Jose Luis Corbo. Ideea cu pricina se pare ca a fost lansata cu doi ani in urma de seful statului sud-american, Tabare Vasquez.

×
Subiecte în articol: magazin