x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cristina Haios - Sportul alunga deprimarea

Cristina Haios - Sportul alunga deprimarea

de Adriana V. Paduraru    |    30 Sep 2005   •   00:00
Cristina Haios - Sportul alunga deprimarea
HEALTH & CARE
Fiecare om trebuie sa aiba grija de imaginea si sanatatea lui, cu atat mai mult cu cat face parte din lumea show-biz-ului. Pentru a fi frumoasa, sanatoasa si in forma, Cristina Haios, cea care impreuna cu Rares alcatuiesc trupa Impact, face fitness zilnic, timp de doua ore. Din punctul sau de vedere, miscarea este deosebit de importanta, atat pentru fizic, cat si pentru psihic. "Facand exercitii, creierul se oxigeneaza mai bine, te simti mai relaxat, esti mult mai multumit de tine. Fara sa faci miscare, incet-incet, va interveni deprimarea, iar de aici apar foarte multe alte probleme", a spus Cristina.

PROGRAM. Dan Daniel, antrenorul sau de la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, i-a alcatuit atat un program de exercitii, cat si unul alimentar. Cristina le respecta cu strictete pe amandoua, convinsa fiind de utilitatea lor. Astfel, in fiecare zi de luni, solista trupei Impact isi lucreaza spatele. Marti, face exercitii pentru piept, miercuri - umeri, joi isi lucreaza picioarele, iar vineri - bratele. Dupa fiecare astfel de exercitiu urmeaza tonifierea corpului. Toate acestea, bineinteles, sub atenta supraveghere a instructorului. Pentru orice persoana care paseste pentru intaia oara intr-o sala de forta, este importanta experienta unui profesionist.

ACCIDENTE. Chiar daca, la prima vedere, prezenta unui antrenor personal poate parea un moft, lucrurile nu stau deloc asa. Nu trebuie uitat ca exercitiile la aparate sau ridicarea halterelor si a ganterelor poate fi periculoasa, mai ales in cazul unui incepator. Intinderile, supraantrenamentul sau chiar rupturile de muschi nu sunt simple povesti, ci dimpotriva. Tocmai de aceea, nu trebuie uitat sa ceri sfatul unui instructor cand te-ai hotarat sa iti lucrezi corpul. "Un antrenor este foarte important. Urmand sfaturile lui nu lucrezi in zadar. In plus, nu mai esti expus riscului de accidente. Exercitiile executate dupa ureche nu dau rezultatele scontate. Mai mult, oricand poti exagera si astfel sa faci intinderi sau chiar rupturi musculare. Chiar eu am patit un asemenea incident. Am tras cu greutati mai mari decat imi permiteau puterile si mi-am fortat umarul", a declarat Cristina.

ALIMENTATIE. Cantareata incearca sa manance cat mai sanatos. Din alimentatia sa au fost eliminate pastele fainoase si dulciurile. "Incerc sa evit pe cat pot de mult grasimile, iar dulciurile au fost inlocuite cu fructele. Cel mai mult imi plac nectarinele", a adaugat "Impacta". Ea ne sfatuieste sa nu mancam portii mari la o singura masa si sa evitam senzatia de satietate. In plus, nu trebuie consumate prajeli sau carne de porc. Cele mai indicate sunt carnea de pui si pestele, de orice fel.

"Facand exercitii, creierul se oxigeneaza mai bine, te simti mai relaxat, esti mult mai multumit de tine." "Urmand sfaturile unui antrenor nu lucrezi in zadar. In plus, nu mai esti expus riscului de accidente." "Fara sa faci miscare, incet-incet, va interveni deprimarea, iar de aici apar foarte multe alte probleme."

×