x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CSM a dat aviz negativ in cazul Ţuluş

CSM a dat aviz negativ in cazul Ţuluş

de Jurnalul National    |    18 Oct 2007   •   00:00

Doru Ţuluş: "Este nefastă comparaţia făcută de ministrul Justiţiei intre secţiile DNA" / Chiuariu afirmă că nu va ţine cont de avizul CSM



Doru Ţuluş: "Este nefastă comparaţia făcută de ministrul Justiţiei intre secţiile DNA"


Procurorul-şef al secţiei a II-a a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Doru Ţuluş, a declarat, in şedinţa secţiei pentru procurori a CSM, că este nefastă comparaţia făcută de ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, intre secţiile DNA şi că aceasta este izvorătă din necunoaşterea completă a activităţii acestei instituţii.

'Tocmai de aceea există secţii ca să fie diferit obiectul de activitate al acestora,' a spus Ţuluş.

Procurorul a precizat că prejudiciul total pe anul 2006, reţinut in rechizitoriile secţiei pe care o conduce şi pentru care s-au aplicat măsurile asiguratorii, este de 73,5 milioane de lei, comparativ cu secţia I a DNA, care a totalizat un prejudiciu de 4,4 milioane de lei, iar secţia militară 1,6 milioane de lei.

'Mai mult, doar pe semestrul I al acestui an, totalul sumelor reprezentănd prejudicii a fost de peste 600 de milioane de lei, pentru care, de asemenea, s-au pus sechestre atăt pe bunurile mobile, căt şi imobile ale inculpaţilor', a afirmat Ţuluş.

In opinia sa, acuzaţia referitoare la folosirea inadecvată a resurselor umane este total nemotivată.

'Nu există un indicator referitor la numărul minim de trimiteri in judecată, ori numărul maxim admisibil de declinări de competenţă. Nu există un astfel de indicativ nicăieri', a susţinut Ţuluş.


Chiuariu afirmă că nu va ţine cont de avizul CSM

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi, că nu va ţine cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii şi ii va inainta preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare din funcţie a procurorului-şef al secţiei a II-a a DNA, Doru Ţuluş.

'Nu voi ţine seama de avizul CSM in condiţiile in care raportul Inspecţiei Judiciare a CSM a relevat aspecte foarte grave. Voi inainta cererea preşedintelui Romăniei pentru că eu cred că toate instituţiile responsabile in acest caz trebuie să se pronunţe', a afirmat Chiuariu.
Rompres

×
Subiecte în articol: magazin