x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu bicicleta pe sub Poarta Brandenburg

Cu bicicleta pe sub Poarta Brandenburg

de Adriana V. Paduraru    |    26 Mai 2008   •   00:00
Cu bicicleta pe sub Poarta Brandenburg

Aproximativ 10.000 de sportivi (potrivit es­ti­mărilor organizatorilor) au trecut ieri pe sub Poarta Brandenburg din Berlin în cadrul Velethon-ului (variantă a maratonului pentru ciclişti).

Aproximativ 10.000 de sportivi (potrivit es­ti­mărilor organizatorilor) au trecut ieri pe sub Poarta Brandenburg din Berlin în cadrul Velethon-ului (variantă a maratonului pentru ciclişti). Cursa a fost organizată în capitala Germaniei cu prilejul unei expoziţii dedicate iubitorilor ciclismului.

 
Record - Cuba, campioană la centenari

Circa 1.800 de cubanezi au peste 100 de ani, ceea ce face din Cuba campioana lumii ca număr de centenari în raport cu populaţia insulei, informează Rompres. Eu­genio Selman-Housein, preşedintele Clubului celor de 120 de ani şi fost şef al echipei de medici a lide­rului Fidel Castro, a afirmat că aproximativ 1.800 de cubanezi au peste 100 de ani. Raportat la populaţia totală de 11,2 milioane de locuitori, acest număr face din Cuba “ţara cu cel mai mare număr de centenari pe cap de locuitor din lume”, a încheiat el.

Marea Britanie - Pubele mai goale pentru gunoieri

Locuitorii din Craven (North Yorkshire, Marea Britanie) au primit scrisori din partea municipalităţii, care îi sfătuia să nu umple pînă la refuz pubelele de gunoi, întrucît pot afecta sănătatea lucrătorilor de la salubritate, informează Daily Mirror. De asemenea, ei au fost rugaţi ca obiectele din sticlă şi cutiile să fie strînse în saci separaţi (chiar dacă pubelele au compartimente speciale destinate sticlei şi cutiilor), pentru ca gunoierii să nu se rănească în timp ce le golesc. “Ridicarea gunoiului are efecte negative asupra muncitorilor”, este scris pe notele informative. Ceea ce i-a nemulţumit profund pe cetăţeni, care consideră că de-acum vor face jumătate din munca gunoierilor.

Răzbunare - I-a pus fundul la vedere

O femeie supărată la culme că a înşelat-o soţul a împînzit oraşul cu fotografii cu fundul acestuia. Nu mai puţin de 200 de imagini au fost lipite pe pereţi, pe stîlpii de iluminat şi în staţiile de autobuz de Carol, care-l pîrăşte asfel comunităţii din Seaford (Marea Britanie) pe soţul său, pentru faptul că a părăsit-o. “Pasha Cummings: un mincinos, un trădător. Sandra Beckworth este la fel”, scria pe fotografia cu fundul bărbatului. Acesta din urmă se jură însă că nu şi-a înşelat soţia, şi că relaţia cu şefa sa (Sandra Beckworth) a început după ce şi-a părăsit nevasta.

Nepalez - La 76 de ani a escaladat Everestul

Un nepalez în vîrstă de 76 de ani a devenit duminică alpinistul cel mai în vîrstă care a escaladat vreodată Vîrful Everest, a anunţat un oficial din Ministerul Turismului, informează Rompres. Min Bahadur Sherchan “este sănătos şi în prezent coboară cu prudenţă pantele îngheţate ale Everestului”, a adăugat Ramesh Chetri, precizînd că el va ajunge la tabăra de bază luni. Nepalezul de 76 de ani a depăşit astfel recordul stabilit anul trecut de alpinistul japonez Katsusuke Yanagisawa, care a escaladat vîrful la vîrsta de 71 de ani.

×
Subiecte în articol: magazin