x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu placa pe valuri

Cu placa pe valuri

de Adriana V. Paduraru    |    22 Aug 2008   •   00:00

Malvina a prins microbul sporturilor nautice
Malvina Cervenschi s-a îndrăgostit de sporturile... pe placă, fie că este vorba despre snowboard, fie că este vorba de wakeboard. "Vinovat" de acest lucru se face soţul său, Bogdan, care a iniţiat-o în tainele sporturilor extreme. 



Malvina a prins microbul sporturilor nautice
Malvina Cervenschi s-a îndrăgostit de sporturile... pe placă, fie că este vorba despre snowboard, fie că este vorba de wakeboard. "Vinovat" de acest lucru se face soţul său, Bogdan, care a iniţiat-o în tainele sporturilor extreme.  

  Cînd ţi-ai descoperit pasiunea pentru wakeboard?


De aproximativ doi ani, de cînd am început să practic şi snowboard... Acest sport este o "prelungire de vară" a primului.   

 Cine te-a iniţiat în tainele acestui sport?

Bogdan, soţul meu, care mi-a fost şi profesor. N-aş fi crezut că o să devin o pasionată a acestor sporturi privind din afară, dar urcînd pe placă, te prinde micro­bul şi îţi doreşti să descoperi senzaţii noi!

 Ce anume te-a făcut să-l practici?

După cinci ani de şah, care este singurul sport pe care l-am practicat în copilărie, a venit poate timpul să mă "răzbun" un pic, să devin un pic mai activă şi din punct de vedere fizic...

  Dacă ar fi să faci reclamă acestui sport, cum l-ai promova?

Îl promovez oricum în rîndul prietenilor, însă nu e de ajuns să spui "vreau şi eu". Trebuie chiar să-ţi doreşti să înveţi şi să te şi ţii. E important să ai îndrăz­nea­­la de a face ce vrei, pentru că sînt oa­meni care ar vrea mult să practice sportul acesta sau oricare alt sport extrem, dar sînt inhibaţi, nu au curaj, nu găsesc timp, nu ştiu. Rămîn aşa cu un fel de nostalgie. Adrenalina îţi poate da dependenţă, asta e clar. Sigur, condiţia este să îţi placă să faci aşa ceva, să nu ai teamă... Dacă ai în­credere în tine şi dacă urmezi instruc­ţiunile, totul va fi ok. Plus că e un sport care îţi pune practic tot organis­mul la muncă, toţi muşchii lucrează, iar după 10 minute aproape că nu-ţi mai simţi nici mîinile nici picioarele. Dar e plăcut.  

 Ce sport, fie că este extrem sau nu, n-ai putea niciodată să practici?


Sigur nu mi-aş dori să mă dau peste cap cu o motocicletă şi nici să practic kiteboarding, dar... nu se ştie niciodată.  

 Toată lumea fuge din Bucu­reşti în week-end. Dar dacă totuşi sîntem nevoiţi să rămînem aici, cum ne recomanzi să ne petrecem timpul liber în Capitală?

De obicei în week-end lenevesc pe marginea piscinei cu o carte în mînă ca mai apoi, seara, să mă văd cu prietenii la clubul soţului meu. Vouă vă recomand să vă relaxaţi, iar dacă vreţi senzaţii ex­tre­me, mergeţi pe lacul Snagov. Acolo găsiţi persoanele potrivite care să vă înveţe wakeboard.

×
Subiecte în articol: sport vedete