x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Culmea prostiei la infractori

Culmea prostiei la infractori

de Adriana V. Paduraru    |    08 Noi 2008   •   00:00
Culmea prostiei la infractori

Cu siguranţă, Arsene Lupin, celebrul hoţ creat de Maurice Blanc, ar renega “nobila artă de a fura”, dacă ar afla despre “grozăviile” făcute de alţi confraţi într-ale meseriei.

Nimeni nu este în siguranţă. Întotdeauna este un hoţ prost pe undeva, este motto-ul după care se ghidează patronul unui magazin ce vinde echipamente de supraveghere din Dallas, Texas. Şi mare dreptate a avut. Doi hoţi au dorit să dea spargere tocmai la “Spy Supply”, fiind surprinşi de nu mai puţin de 17 camere. “Lăsând la o parte faptul că bărbaţii s-au gândit să jefuiască tocmai un astfel de loc, în tot magazinul erau semne de avertizare că există un bine pus la punct sistem de supraveghere. Nimic nu le-a stat în cale. Imaginile au fost atât de clare încât poliţiştilor le va fi floare la ureche să-i prindă”, a declarat Kris Webb, proprietarul magazinului “Spy Supply”.

La acest capitol se poate înscrie şi un adolescent din Australia care s-a gândit să dea o spargere... la secţia de poliţie. Ofiţerii aflaţi în birourile din spate ale unei secţii din Adelaide au auzit geamul de la uşa din faţă spărgându-se, iar când au ajuns acolo au descoperit un tânăr de 16 ani complet debusolat. Tânărul – notează Agerpres – a provocat pagube de aproximativ 2.000 de dolari australieni, el aflându-se acum în arest.

RECIDIVIST
Imediat după ce a ieşit de la “mititica”, Jermaine Washington (33 de ani) a vrut să-şi încerce din nou îndemânarea. Numai că şi-a ales prost victimele: doi ofiţeri de poliţie care patrulau Riverside Park, informează The New York Daily News. “S-a ascuns într-un colţ întunecat şi a aşteptat ca cineva să-i pice în mână. Nici nu şi-a dat seama că sunt poliţişti”, au declarat reprezentanţi ai poliţiei din New York.

Ce faceţi dacă furaţi o imprimantă şi vi se strică? În nici un caz nu chemaţi depanarea. Cu atât mai mult cu cât respetiva imprimantă este una care tipăreşte permise auto. Timothy Scott Short, din Missouri (SUA) n-a făcut însă acest lucru. Iar acum riscă 10 ani de închisoare plus o amendă de 250.000 de dolari.

CETĂŢEANUL TURMENTAT
Un şofer polonez şi-a pierdut carnetul de conducere după ce a mers cu maşina până la o secţie de poliţie pentru a-i întreba pe poliţişti dacă este cumva prea beat pentru a se urca la volan. Potrivit Agerpres, Dariusz Mazowiecki (33 de ani) a fost supus testului de alcoolemie, arestat şi pus apoi sub acuzaţie, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. “A vrut să ştie dacă a depăşit sau nu limita admisă de alcool în sânge. S-a gândit să întrebe un poliţist, dar din nefericire pentru el a decis că secţia de poliţie este prea departe pentru a merge pe jos, aşa că a ales să vină cu maşina”,  a relatat un reprezentant al poliţiei din Bialystok, nord-estul Poloniei.

 

În trombă, spre închisoare

Dean Gangl (40 de ani), din Richmond, Minnesotta (SUA) a avut neinspiraţia de a opri un poliţist pentru a-l ajuta să repare o pană la maşina pe care o furase. Omul legii era în civil, aşa că l-a păcălit pe infractor. Care, în plus, avea în portbagaj o substanţă ce s-a dovedit a fi metamfetamină. La fel s-a întâmplat şi în cazul unor traficanţi kenyeni care au avut “ghinionul” de a li se strica maşina taman în faţa secţiei de poliţie. Când au văzut că oamenii legii se apropie, ce-i drept pentru a-i ajuta, cei doi au luat-o la sănătoasa. Abia după ce au văzut ce se ascunde în maşină, au înţeles poliţiştii de ce au luat viteză bărbaţii. Automobilul era ticsit cu pungi de marijuana, valoarea “mărfii” depăşind 20.000 de dolari, informează Agerpres. Tot la capitolul “auto” putem include şi cazul unui hoţ de maşini. Acuzat că a furat un Porsche în valoare de 125.000 de dolari, un bărbat s-a prezentat la tribunal, pentru a se apăra, cu un Lexus, un automobil ce-i drept mai “ieftinior”. Mai mult decât atât, americanul avea în maşină mai mulţi câini din rasa Yorkshire terrier. Ceea ce a atras, pe lângă pedeapsa pentru furt auto şi una pentru cruzime faţă de animale.

×
Subiecte în articol: magazin