x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Culorile care previn bolile

Culorile care previn bolile

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    22 Mar 2008   •   00:00
Culorile care previn bolile

Indienii petrec în luna martie la Festivalul Primăverii. Deşi are nume diferite (în unele zone festivalul se numeşte Holi, în altele Vasantotsav), manifestarea are acelaşi ritual: tinerii se mânjesc cu pudră colorată (realizată din plante medicinale), crezând că astfel vor fi protejaţi de boli.

Indienii petrec în luna martie la Festivalul Primăverii. Deşi are nume diferite (în unele zone festivalul se numeşte Holi, în altele Vasantotsav), manifestarea are acelaşi ritual: tinerii se mânjesc cu pudră colorată (realizată din plante medicinale), crezând că astfel vor fi protejaţi de boli.

 

 

 

Natalitate - Lecţii de dragoste în Singapore

Pentru a creşte rata natalităţii, extrem de scăzută, oraşul-stat a lansat un curs menit să-i înveţe pe studenţi subtilităţile flirtului, informează Reuters. Intitulat sobru “Înţelegerea relaţiilor: dragoste şi sexualitate”, cursul este predat de un funcţionar al Social Development Unit (SDU), un organism guvernamental care face oficiul de agenţie matrimonială. Studenţii analizează cântece de dragoste, poartă discuţii online şi participă la şedinţe de “speed-dating”, totul fiind menit să-i ajute pe tinerii din Singapore să înţeleagă mai bine bazele relaţiilor amoroase pentru a-i incita să se căsătorească şi să aibă copii.

 

 

 

Dietå - Carrey şi-a tratat depresia cu legume

Actorul american Jim Carrey a dezvăluit că a trecut printr-o perioadă de depresie, dar s-a vindecat cu ajutorul unei diete bazate pe legume. Starul – care va oferi detalii despre problemele sale psihice într-o nouă carte – a precizat că alimentele sănătoase i-au transformat viaţa. “Am încercat cu Prozac. A avut efect o vreme, dar nu m-a vindecat. În cazul dietei a fost total diferit. Nutriţia are mare legătură cu viaţa emoţională. Cred că cel mai bun combustibil pentru oameni este un regim format din legume şi proteine”, a declarat Carrey, citat de site-ul Bang Showbiz.

 

 

 

Gabarit depasit - I s-a refuzat internarea în spital

Un italian de 40 de ani – 1,90 m şi 195 de kg – nu a fost primit în spital deoarece nu exista un pat suficient de mare pentru el. Bărbatul trebuia să fie internat pentru o intervenţie chirurgicală legată de o problemă respiratorie. Însă înainte de data programării a fost sunat pentru a i se comunica anularea internării pe motiv că nu există un pat potrivit pentru a-l primi. Bărbatul, şocat la aflarea veştii, intenţionează să ceară despăgubiri.

 

 

 

 

 

Functioneaza! - Bumerangul se întoarce şi în spaţiu

Într-un experiment fără precedent, un astronaut japonez a aruncat un bumerang în spaţiu şi a confirmat faptul că acesta se întoarce la locul de unde a fost lansat, la fel ca şi pe Terra, relatează site-ul News. “Astronautul Takao Doi, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a aruncat bumerangul şi l-a văzut întorcându-se la punctul lansării”, a anunţat un purtător de cuvânt al Agenţiei de Explorare Spaţială a Japoniei. Agenţia spaţială japoneză a precizat că experimentul a fost filmat şi că înregistrarea video va fi făcută publică în curând. Bumerangul a fost iniţial o armă folosită de populaţia băştinaşă a Australiei.

×
Subiecte în articol: magazin