x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cursă de cămile în Janadriya

Cursă de cămile în Janadriya

de Adriana V. Paduraru    |    07 Mar 2008   •   00:00
Cursă de cămile în Janadriya

Festivalul Janadriya este una dintre cele mai importante manifestări culturale tradiţionale organizate în Arabia Saudită. Manifestarea, ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, începe cu o cursă de cămile, urmată de  “dansul Ardha” (dansul săbiilor).

Festivalul Janadriya este una dintre cele mai importante manifestări culturale tradiţionale organizate în Arabia Saudită. Manifestarea, ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, începe cu o cursă de cămile, urmată de  “dansul Ardha” (dansul săbiilor). Între 6 şi 14 martie porţile festivalui vor fi deschise pentru bărbaţi, urmând ca perioada 17-19 martie să fie dedicată exclusiv femeilor. Scopul festivalului este de a le arăta saudiţilor, dar şi străinilor care vizitează ţara cum se trăia acum sute de ani în Peninsula Arabică.

 

 

 

Diagnostic - Patrick Swayze,  bolnav de cancer

Actorul şi dansatorul Patrick Swayze, cunoscut pentru rolurile din “Dirty Dancing” şi “Fantoma mea iubită”, a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, dar, conform declaraţiilor agentului său, Annett Wolf, reacţionează bine la tratament, transmite Reuters. Wolf a declarat că actorul, în vârstă de 55 de ani, şi-a continuat munca pe toată perioada tratamentelor, dezminţind astfel informaţiile apărute în presa din Statele Unite, conform cărora Swayze este în stare gravă şi mai are doar cinci săptămâni de trăit. “Patrick suferă de o boală cu extindere limitată şi se pare că răspunde bine la tratament”, a declarat medicul care îl îngrijeşte pe actor, George Fisher, într-o notă scrisă.

 

 

 

Cupidon inversat - Ajută cuplurile  să se despartă

Un chinez a înfiinţat un serviciu prin intermediul căruia ajută cuplurile să se despartă, relatează Rompres. Che, din oraşul Yinkou, spune că mulţi dintre clienţii săi sunt persoane care nu au curajul să-şi informeze direct partenerul de viaţă că vor să încheie relaţia. Chinezul a precizat că a reuşit să destrame doar şapte cupluri într-un an. Motivul nu ar fi lipsa clienţilor, ci selectarea lor. “Nu mă ocup de persoanele căsătorite sau de disputele pe probleme financiare”, a explicat Che, al cărui comision ajunge la 15 euro pe caz.

 

 

 

Ordonanţă - Pedepse severe pentru... deces

Gerard Lalanne, primarul din Sarpourenx (sud-vestul Franţei), a emis o ordonanţă prin care le interzice localnicilor să... moară. Mai mult decât atât, el îi ameninţă cu pedepse severe pe cei care încalcă regula, informează site-ul metro.co.uk. Primarul, jenat de situaţia creată, a declarat că a fost forţat să adopte această măsură drastică după ce un tribunal administrativ din localitatea vecină, Pau, a decis că nu se justifică achiziţionarea unui teren pentru extinderea cimitirului supraaglomerat.

 

 

 

Germania - Fura scrisorile  pentru bani

O angajată a Poştei Germane a fost suspendată din funcţie după ce poliţia a descoperit la ea acasă 29.000 de scrisori furate în decursul a 15 ani, relatează AFP. Din primele cercetări reiese că poştăriţa a făcut acest lucru sperând să găsească bani în plicuri, însă este prea devreme pentru a stabili cu certitudine pagubele acestui delict. Poştăriţa este anchetată în libertate pentru “încălcarea secretului profesional şi al secretului poştal”. Aceasta riscă cinci ani de închisoare. Scrisorile vor fi trimise destinatarilor, unele chiar cu 15 ani întârziere, alături de un mesaj de scuze din partea Poştei Germane.

×
Subiecte în articol: magazin