x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cursa taurilor de la Pamplona

Cursa taurilor de la Pamplona

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    08 Iul 2008   •   00:00
Cursa taurilor de la Pamplona

Cursa taurilor de la Pamplona are loc în fiecare an, în perioada 6-14 iulie. Evenimentul, care face parte din spectaculoasa sărbătoare Fiesta de San Fermín, este considerat de mulţi ca fiind o dovadă de maturitate.



Cursa taurilor de la Pamplona are loc în fiecare an, în perioada 6-14 iulie. Evenimentul, care face parte din spectaculoasa sărbătoare Fiesta de San Fermín, este considerat de mulţi ca fiind o dovadă de maturitate. Sute de localnici şi vizitatori îndrăzneţi îşi riscă viaţa încercînd să depăşească taurii într-o cursă de 800 de metri prin oraş, în drum spre arena pentru luptele cu tauri. Întreaga competiţie se poate împărţi în trei etape, fiecare dintre ele variind în dificultate. Cele trei etape corespund cu trei puncte-cheie de pe traseu, care sînt fie mai uşoare şi mai puţin periculoase, fie foarte riscante.

Încurcătură - Oficial, nu există!
O elevă din Essex (Marea Britanie) a aflat că a trăit 16 ani... virtual. Mai exact, nu există nici un act care să-i dovedească identitatea. Jade Jacob-Brooks n-are certificat de naştere sau paşaport din cauza unor încurcături. Tînăra s-a născut în Spania, în timpul unei vacanţe a părinţilor ei, iar certificatul eliberat de autorităţile spani-ole nu a fost validat în Regatul Unit, informează Ananova. Acest lucru n-ar fi ieşit la iveală dacă fata n-ar fi avut nevoie de certificatul de naştere pentru a se angaja. Din nefericire, spitalul în care fata a venit pe lume nu a înregistrat naşterea, astfel încît este imposibil să-şi refacă actele de identitate.

Ciocu’ mic! - A dat afară din biserică un copil
Un cuplu din Marea Britanie îl acuză pe vicarul care urma să-i cunune că le-a ruinat nunta. David Cameron a întrerupt ceremonia din cauza fiului în vîrstă de 2 ani al celor doi miri care tot repeta, cu voce tare, numele tatălui. "Nu mai pot să continuu în aceste condiţii. Vă rog să scoateţi copilul afară", ar fi spus părintele. În momentul în care bunica micuţului i-a ţinut partea, Cameron a dat-o şi pe ea afară, informează Ananova. Cei doi miri, Ashley şi Vicky Thorpe, au făcut plîngere la Dioceza din Lichfield, care a demarat o anchetă în privinţa comportamentului preotului de la Christ Church.

Despăgubiri - Cu fundul la vedere în faţa altarului
O mireasă din Chiavari (provincia Genoa, Italia) îl dă în judecată pe designerul care i-a făcut rochia, întrucît aceasta s-a rupt... în fund. Femeia în vîrstă de 32 de ani, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a plătit aproximativ 2.500 de euro pentru rochia de mireasă pe care a visat-o dintotdeauna. Însă, din cauza cusăturilor prost făcute, ţinuta a cedat cînd mirii îşi schimbau jurămintele în faţa altarului, nuntaşii avînd parte de vedere la popoul miresei. Din cauza ruşinii suferite, mireasa cere acum despăgubiri în valoare de peste 25.000 de euro.    

Comunicat - Madonna neagă divorţul
Madonna a negat într-un comunicat zvonurile că ar urma să divorţeze de regizorul Guy Ritchie, relatează Rompres. Speculaţiile presei în legătură cu "inevitabilul" divorţ au culminat în ultimele săptămîni cu zvonuri privind o relaţie între "Material Girl" şi jucătorul
de baseball Alex Rodriguez.
"Nu intenţionăm să divorţăm. Îl cunosc pe Alex Rodriguez prin intermediul managerului Guy Oseary. Nu am nici o relaţie amoroasă cu Alex Rodriguez. Nu am nici o legătură cu starea căsătoriei lui", a declarat Madonna.

×
Subiecte în articol: magazin