x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Daca e marţi e Belgia, de vanzare pe eBay

Daca e marţi e Belgia, de vanzare pe eBay

de Jurnalul National    |    18 Sep 2007   •   00:00

Site-ul de licitaţii online eBay.be a retras luni seară un anunţ prin care Belgia era scoasă la vanzare, după ce 'preţul' ajunsese deja la 10 milioane de euro la ora 17.30, a indicat Peter Burin, purtător de cuvant al eBay, citat de agenţia de presă Belga, relatează AFP.

De la 15 septembrie, internauţii puteau să depună o ofertă de cumpărare a Belgiei, 'un regat cu trei provincii'. Vanzătorul este un fost jurnalist, Gerrit Six. Preţul de pornire a fost de un euro, după 26 de oferte suma ajunsese la 10 milioane de euro.

In anunţ, el a precizat că Belgia poate fi cumpărată ca stat intreg, lucru nererecomandat de vanzător. Cele trei regiuni ale ţării, Flandra, Bruxelles si Valonia, puteau fi cumpărate si separat, insă cumpărătorul trebuia să ţină cont că 'datoria de stat este de 300 de milioane de euro'.

Prin acest anunţ, Gerrit Six spera să atragă un minim de atenţie. 'Această metodă funcţionează evident. Sunt in toate ziarele. 'Le Monde' a alergat după mine toată ziua pentru un interviu', a comentat el.

Potrivit purtătorului de cuvant al eBay, nu este prima dată cand Belgia este scoasă la vanzare pe acest site.
'Insă atunci anunţul nu a fost postat de un belgian si nici nu era atat de amuzant. Noul anunţ este provocator si destul de subtil', a estimat Peter Burin.

Anunţul a intervenit in cea de-a 100-a zi a crizei politice care zguduie Belgia.

  • Rompres

×
Subiecte în articol: magazin