x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dati un ban, pentru pian

Dati un ban, pentru pian

de Andy Stanescu    |    12 Aug 2007   •   00:00
Dati un ban, pentru pian

Ca tot s-au scurs 30 de ani de la moartea lui „King" Elvis (16.08.1977), un pian care i-a apartinut artistului a fost scos la licitatie pe site-ul eBay.

Ca tot s-au scurs 30 de ani de la moartea lui „King" Elvis (16.08.1977), un pian care i-a apartinut artistului a fost scos la licitatie pe site-ul eBay, relateaza AFP citata de Rompres. „Pretul de pornire este de 250.000 de dolari, insa speram ca pana la data de 18 august sa obtinem in jur de doua milioane de dolari", a declarat Bernie Chase, reprezentant al societatii „Symbolic Collection", propietara pianului alb marca „Knabe".

Conform organizatorilor licitatiei, Elvis Presley a cumparat instrumentul in 1957, dintr-un magazin din Memphis. Pianul a ramas pana in 1969 la Graceland, celebra resedinta din statul Tennessee, cand a fost inlocuit de un „rival" ceva mai pe gustul Priscillei, inca Presley la data respectiva.

Â
FLACONUL, UMBRELA SI PASAPORTUL. Daca „prima strigare" in cazul pianului pleaca de la 250.000 de verzisori, un flacon de pastile ce i-a apartinut tot lui Elvis Presley, a fost vandut, cu ceva timp in urma, contra sumei de 2.640 de dolari. „Intentionam sa scoatem la licitatie flaconul cu tot cu pastile, insa departamentul de politie din Los Angeles ne-a spus ca am comite o infractiune, asa ca am fost nevoiti sa inlaturam continutul flaconului", a precizat Darren Julien, directorul casei de licitatii care a organizat vanzarea. Tot atunci au fost vandute o arma placata cu aur din „rastelul" lui Elvis (28.800 $), o umbrela din debaraua „starletei" Marilyn Monroe (42.000 $), precum si pasaportul lui Alfred Hitchcock (19.200 $).

×
Subiecte în articol: magazin