x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Demisionează cu stil!

Demisionează cu stil!

de Anca Aldea    |    23 Iun 2011   •   21:00
Demisionează cu stil!

Esti nemultumit ce se intampla in firma la care lucrezi de zece ani?

Te-ai imprietenit cu seful tau si nu stii cum sa-i spui ca te-ai cam saturat si ai vrea sa pleci? Daca nu ti se potriveste stilul clasic – sa pleci pur si simplu, inmanandu-i sefului demisia, te-ai putea inspira din cele de mai jos. Cumpara o pizza si infige in ea o tepusa pe care ai lipit in prealabil o foaie de hartie care iti poarta mesajul: 'Demisionez!'.

Daca ai un stil rebel si nepasator, pune-ti capul pe birou si trage un pui de somn in timpul zilei – seful tau va observa imediat gestul necugetat si va lua masuri. Daca nu esti la prima abatere, 'te-ai scos', masura ar putea fi chiar demiterea. Daca seful e prea intelegator, nu dispera, dar nici nu mai atipi la serviciu – este evident ca nu vei fi rasplatit pe masura dorintelor tale! Si-atunci recurge la alt siretlic: nu, nu ne referim in acest articol la purtatul unor tinute deocheate sau... mersul fara tinuta la locul de munca.

Daca are simtul umorului, seful se va amuza, daca nu, ti-ar face proba­bil un referat, dar in el nu va pomeni despre posibilitatea demiterii. Arata-i sefului tau cat esti de destept, demonstreaza-i ca esti supracalificat pentru postul pe care 'zaci' de zece ani si aminteste-i ca, la venirea ta in firma, ti s-au promis mariri de salarii, prime si avans in ierarhie. Nu ai primit nimic din toate acestea, probabil nici nu le vei primi, asa ca e cazul sa pleci. Trimite-i un e-mail, multu­meste-i ca ti-a fost aproape si ca ti-a servit drept model si promite-i ca veti pastra legatura. Chiar daca acest lucru nu se va intampla, cel putin tu ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa te desprinzi de firma unde ai lucrat zece ani.

×
Subiecte în articol: fun