x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Demonstraţie de forţă

Demonstraţie de forţă

de Adriana V. Paduraru    |    20 Mai 2008   •   00:00
Demonstraţie de forţă
Sursa foto: Vasily Fedosenko/

Kiril Shimko (stînga) şi Pavel Soorka s-au înhămat pentru a trage după ei un tanc T-34. Cei doi sportivi din Belarus cară în spate un mastodont ce cîntăreşte nu mai puţin de 30,9 tone. Competiţia a avut loc la Muzeul Memorial Stalin, situat la 30 de kilometri nord-vest de Minsk.



Kiril Shimko (stînga) şi Pavel Soorka s-au înhămat pentru a trage după ei un tanc T-34. Cei doi sportivi din Belarus cară în spate un mastodont ce cîntăreşte nu mai puţin de 30,9 tone. Competiţia a avut loc la Muzeul Memorial Stalin, situat la 30 de kilometri nord-vest de Minsk.


DRUMEŢIE - La JO de la Beijing cu Trabantul
Drumul din Germania pînă în China este unul lung chiar şi cu avionul, însă un german doreşte să parcurgă această distanţă cu maşina personală: un Trabant de doar 26 de cai putere, informează Rompres. Rolf Becker – care pînă în prezent a participat la nouă ediţii ale Jocurilor Olimpice – nu doreşte să piardă marele eveniment sportiv din acest an. Prin urmare, excentricul călător a decis că nu e modalitate mai bună de a ajunge în cea mai mare ţare comunistă din lume decît cu simbolul socialismului est-german, Trabantul. Germanul, în vîrstă de 61 de ani, intenţionează să ajungă la Beijing cu două săptămîni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, la 8 august. După călătorie, el va pune în vînzare caroseria maşinii, semnată de numeroase vedete, banii obţinuţi urmînd a fi donaţi în scopuri caritabile.


AUSTRIA - Evadarea omului-şarpe
Un deţinut din Austria a fost supranumit "omul-şarpe", după ce a evadat strecurîndu-se prin trapa din uşa celulei sale, pe care gardienii o foloseau pentru a-i da de mîncare, informează Rompres. Poliţia locală a precizat că evadatul, un tînăr de 19 ani din Kosovo, cîntăreşte sub 55 de kilograme şi fusese închis într-un centru de detenţie din Linz, pentru intrarea ilegală pe teritoriul austriac.


ŞOARECELE ŞI PISICA - Pană de curent de 72 de ore
O urmărire între o pisică şi-un şoarece, demnă de filmele de desene animate cu Tom şi Jerry, a provocat o pană de curent de 72 de ore în multe dintre cartierele capitalei albaneze Tirana, relatează Rompres. "O pisică a urmărit un şoarece la o centrală de energie, iar într-un final cele două animale au intrat în nişte cabluri de înaltă tensiune", a declarat un purtător de cuvînt al companiei. Penele de curent sînt foarte comune în Albania. Pentru a avea energie electrică, cele mai multe case şi magazine din Tirana se bazează pe generatoarele cu petrol.


19 MAI - Ziua Faptelor Bune, în Polonia
Poţi fi fericit făcînd un lucru bun, afirmă Fundaţia Ecologică "Arka". În 2008 se sărbătoreşte a patra oară Ziua Faptelor Bune. "Împreună cu Acţiunea Umanitară Poloneză încercăm să convingem şi alte organizaţii neguvernamentale să ni se alăture", spune Dariusz Paczkowski de la "Arka". Orice faptă bună contează. Putem să vizităm pe cineva, să le zîmbim oamenilor de pe stradă sau să sădim un copac, informează Rompres. Organizaţia "Arka" împreună cu Fundaţia Inna Przestrzen (Alt Spaţiu) din Bielsko-Biala organizează crearea de graffiti în numele libertăţii pentru Tibet.

×
Subiecte în articol: magazin