x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dinastia Tudorilor

Dinastia Tudorilor

de Adriana V. Paduraru    |    10 Ian 2008   •   00:00

Henric al VIII-lea devine cel mai sexy, şarmant şi seducător suveran văzut vreodată pe micul ecran

HBO/Dinastia ­tud   orilor/Serial/Vineri   20:00

Într-o epocă în care familia regală a pierdut aprig teren, apariţia pe micul ecran a celui mai controversat personaj din întreaga istorie de aproape o mie de ani de monarhie britanică are toate şansele să smulgă un oftat de “ce vremuri, dom’le...”. Henric al VIII-lea, căci despre el e vorba, a eliminat catolicismul din insulă în favoarea anglicanismului şi a avut şase soţii, din care a repudiat două şi a omorât alte două, ambele activităţi executate (sic!) spre binele... poporului, desigur. HBO vă oferă Dinastia Tudorilor, un serial creat de Michael Hirst, şcolit “tema­tic” ca scenarist pe băncile filmelor Elizabeth (1998) şi Elizabeth: The Golden Age (2007).

 

PICANTERII. Cu mici inadver­tenţe de ordin istoric, dar afişând o vioiciune debordantă şi fără a omite nici unul dintre amănuntele picante ale epocii cu pricina, Dinastia Tudorilor aduce o explozie incredibilă de culoare, senzualitate şi stră­lucire, iar Henric al VIII-lea devine, în interpretarea lui Jonathan Rhys Meyers, cel mai sexy, şarmant şi seducător suveran văzut vreodată pe micul ecran.

În plus, multiplele intrigi de cu­li­se, toridele aventuri extraconjuga­le, decesele suspecte şi alianţele de conjunctură care se succed într-un ritm ameţitor, fac din acest curs de istorie, premiat deja cu două Emmy-uri (pentru tema muzicală şi pentru costume), o întâlnire săptămânală obli­gatorie.

 

 

×
Subiecte în articol: serial