x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentare - Omagiu Steve Irwin

Documentare - Omagiu Steve Irwin

de Adriana V. Paduraru    |    02 Mar 2007   •   00:00
Documentare  -  Omagiu Steve Irwin

Ultimul documentar al Vanatorului de Crocodili

Ultimul documentar al Vanatorului de Crocodili
Animal Planet / OMAGIU STEVE IRWIN / Duminica - 22:00

La inceputul toamnei trecute, comunitatea internationala a deplans trecerea prematura in nefiinta a lui Steve Irwin, "Vanatorul de Crocodili", expert in animale si militant pentru protectia mediului. Duminica, 4 martie puteti urmari programul special "Crikey! Ce aventura!", dar si ultimul proiect de televiziune al acestuia, "Cele mai periculoase specii din ocean" (Ocean’s Deadliest).

STUDIU. La numai cativa metri adancime, in largul apelor cristaline din dreptul coastelor estice ale Australiei, pandesc amenintator unele dintre cele mai periculoase animale de pe planeta. De mii de ani, serpi veninosi, crocodili de apa sarata si rechini imensi patruleaza prin aceste ape. Acum, sperand sa studieze cele mai periculoase creatii ale naturii, doi aventurieri de reputatie si descendenta legendara pornesc intr-o misiune epica, pentru care este necesara forta de lider a unei echipe experimentate, bine informate si lipsite de orice teama. Lui Irwin i se alatura oceanologul si aventurierul Philippe Cousteau, nepotul celebrului oceanolog Jacques Cousteau.

Cei doi pornesc sa exploreze apele dintre Coasta de Aur a Australiei si Marea Bariera de Corali. Pe parcursul expeditiei, Philippe si Steve se intalnesc fata in fata cu pesti veninosi, rechini albi de proportii uriase si uimitori crocodili de apa sarata, cei doi cautand cel mai periculos animal din aceasta regiune. De asemenea, afla ca, de fapt, toate aceste fapturi indeplinesc un rol in ecosistemul global, un rol vital, ce nu poate fi trecut cu vederea.

Aventurile lor parcurg momente uluitoare, incredibile, intre care prinderea unui crocodil urias, pentru a i se atasa un dispozitiv special de urmarire; studierea comportamentului de hranire al marelui rechin alb, din interiorul sigur al unei custi speciale pentru scufundari si colaborarea cu expertii australieni care prind serpi de mare ucigatori, pentru a furniza antivenin. Cousteau, care se afla la bordul vasului "Croc One" cu Irwin in timpul expeditiei cand acesta a fost atacat si ucis de o pisica-de-mare, este naratorul acestui documentar de 90 de minute.

INFO
MONSTRII CERULUI. Pterozaurii au fost dragonii Pamantului. Vreme de peste 150 de milioane de ani, aceste gigantice creaturi preistorice, cu corpul precum niste umbrele stricate, dominau cerul si pamantul, supravietuind datorita abilitatilor de pradatori. Cercetatorii au fost multa vreme uimiti cum aceste animale diforme reuseau sa zboare si sa vaneze cu atat de mult succes. Cu ajutorul descoperirilor recente de fosile, al animatiei si imaginilor generate pe computer, expertii pot reconstitui astazi un pterozaur si rezolva misterul acestui fascinant monstru al cerului. (Raluca Grintescu)

ORA ZERO 3. Masacrul brutal al familiei regale nepaleze, in 2001, chinuitoarele operatiuni de salvare a ostaticilor din Lima, in 1997, si Sierra Leone, in 2000, un violent schimb de focuri in North Hollywood in 1997, un atac antiterorist la bordul unui avion Air France obligat sa ramana la sol in 1994 si finalul tragic al navetei spatiale Columbia, in 2003. Aceste sase evenimente de mare influenta ulterioara pentru istoria recenta sunt prezentate in al treilea sezon al seriei premiate Ora Zero, produsa de 3BM Television Ltd si Cineflix Productions. (Adriana V. Paduraru)
×