x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dylan No1

Dylan No1

de Alex Revenco    |    15 Sep 2006   •   00:00

MUZICA
Compozitor - interpret, muzician si poet, Bob Dylan este de peste patru decenii cea mai importanta personalitate a muzicii americane. Cantecele sale "Blowin’ in the Wind" si "The Times They Are a- Changin’" au ajuns imnuri universale impotriva razboiului si pentru respectarea drepturilor omului.
MUZICA
Compozitor - interpret, muzician si poet, Bob Dylan este de peste patru decenii cea mai importanta personalitate a muzicii americane. Cantecele sale "Blowin’ in the Wind" si "The Times They Are a- Changin’" au ajuns imnuri universale impotriva razboiului si pentru respectarea drepturilor omului.

Cel mai recent disc (al 44-lea din cariera) se numeste "Modern Times" si din prima saptamana a ajuns locul 1 in "Billboard Top 200". Discul este nr.1 si in Australia, Canada, Danemarca, Irlanda, Noua Zeelanda, Norvegia si Elvetia si locul 3 in clasamentele din Marea Britanie. Considerat de revista Time unul dintre cei mai influenti oameni ai secolului XX, Bob Dylan a fost recompensat cu o multime de premii: Polar Music Prize, Grammy Lifetime Achievement Award, Golden Globe, Academy Award, Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters, Songwriters Hall of Fame precum si Kennedy Center Honors, cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un artist in Statele Unite.

Discuri pentru player

Bob Dylan

MODERN TIMES. Din 1997 incoace, Bob Dylan (65 de ani) traieste una dintre cele mai prolifice etape din fabuloasa sa cariera. Dupa "Time Out of Mind" - 1997 (locul 10, cu 101.600 de exemplare vandute in prima saptamana ) si "Love and Theft" - 2001 (locul 5, cu 133.760), noul disc Bob Dylan ajunge pe primul loc cu vanzari record, de 192.900 de unitati. Este cel mai varstnic muzician din istorie care atinge prima pozitie a topului cu un nou album, considerat de multi "capodopera".

Audioslave

REVELATIONS. Noul disc contine 12 piese, cantate cu multa determinare si este mult mai energic decat precedentul, "Out Of Exile". Uluitoarea sectie ritmica, acrobatiile lui Morello la chitara, plus incredibila voce a lui Cornell fac din Audioslave un exemplu-lectie despre cum trebuie cantat rockul in 2006. Totul e adevarat si foarte convingator la acest grup: baladele, riff-urile, linia melodica, ritmul.

Dream Theater

SCORE: 20TH ANNIVERSARY WORLD TOUR LIVE WITH THE OCTAVARIUM ORCHESTRA. Este un triplu CD cu un total de 29 de piese, inregistrate live la 1 aprilie 2006, in timpul concertului de la Radio City Music Hall din New York. Acest album aniverseaza 20 de ani de cand componentii grupului s-au intalnit pentru prima oara la Berkelee School of Music, considerata cea mai prestigioasa institutie de profil din lume. Separat de acest set audio a aparut DVD-ul cu acelasi titlu, ce inglobeaza inregistrarea video a aceluiasi concert.

Nina Gordon

BLEEDING HEART GRAFFITI. Al doilea disc solo al artistei este produs de faimosul Bob Rock si prezinta o noua fateta a celei care a fost solista grupului Veruca Salt. Dupa ce albumul de debut ("Tonight And The Rest Of Your Life") a fost rock, impresionant prin forta si energie, acesta reprezinta o trecere spre un sound pop mai "moale", mai accesibil. In ultimii ani au fost si alte soliste care s-au "reorientat" din motive comerciale de la rock spre pop, ca Liz Phair sau Alanis Morissette.
×
Subiecte în articol: dylan bob dylan