x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Felicitări pentru Anul Nou Chinezesc

Felicitări pentru Anul Nou Chinezesc

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    08 Feb 2008   •   00:00
Felicitări pentru  Anul Nou Chinezesc
Sursa foto: TEH ENG KOON/

Ieri s-a intrat în Anul Şobolanului. Milioane de chinezi au asistat la impresionante focuri de artificii sau au participat la festivaluri dedica­te Anului Nou Lunar.

Ieri s-a intrat în Anul Şobolanului. Milioane de chinezi au asistat la impresionante focuri de artificii sau au participat la festivaluri dedica­te Anului Nou Lunar. Multe străzi au fost pictate cu semnul zodiacal al şobolanului, astfel că oraşele aratău ca o imensă felicitare. Din păcate însă, au fost şi locuitori care au trecut în noul an departe de familie, din princina ninsorilor abundente care au blocat traficul.

 

Armata austriacă: Am să mă-ntorc... femeie

Un ofiţer din armata austriacă, pe nume Gregor, şi-a şocat camarazii după ce s-a întors din vacanţă puţin schimbat. Adică... femeie. Căpitanul de 46 de ani, care acum se numeşte Jasmin, a cerut să plece în vacanţă după ce s-a plâns de stresul acumulat. Cererea i-a fost acceptată, context în care a profitat de timpul liber pentru a se supune unei operaţii de schimbare a sexului. Colegii ofiţeri şi soldaţii au fost şocaţi când Jasmin s-a întors la unitatea din Gratkorn. Superiorii au decis că Jasmin – care are doi copii – îşi poate păstra funcţia şi că operaţia suferită nu trebuie folosită ca pretext pentru trecerea sa în rezervă.

 

Rio de Janeiro: Şcoala Beija-Flor, campioană

Şcoala de samba Beija-Flor a fost aleasă campioana defilărilor din cadrul carnavalului de la Rio de Janeiro, Brazilia, pentru al doilea an consecutiv, spre marea bucurie a suporterilor ei, informează AFP. Defilarea şcolii Beija-Flor, cu cei 4.200 de dansatori ai săi, îmbrăcaţi în costume în valoare de 4 milioane de dolari, a stârnit entuziasmul a 70.000 de spectatori. Acesta este cel de-al cincilea titlul de campioană câştigat de şcoala Beija-Flor în ultimii şase ani (2003, 2004, 2005, 2007 şi 2008).

 

Arabia Saudită: Arestată pentru că nu era cu soţul

O afaceristă de origine americană, în vârstă de 37 de ani, a fost arestată de Poliţia Religioasă din Arabia Saudită pentru că a fost văzută într-o cafenea stând la masă cu un bărbat care nu-i era soţ, relatează The Times. Femeia, care nu şi-a dat numele de frica unei răzbunări, şi partenerul său de afaceri s-au aşezat la masă în regiunea re­zervată pentru familii, singura parte a cafenelei în care bărbaţii şi femeile pot sta împreună. Femeia a fost luată cu forţa de mai mulţi bărbaţi în veşminte albe, care au dus-o la o secţie, unde a fost percheziţionată, obligată să-şi scoată hainele şi să le arunce în apă murdară, apoi să le îmbrace din nou.

Soţul femeii şi-a folosit contactele politice pentru a afla unde a fost dusă şi a reuşit să obţină eliberarea sa.

 

Amendat: Şi-a trimis penisul prin MMS

Un german de 21 de ani a fost obligat să plătească o amendă, după ce a trimis o fotografie cu penisul său pe telefonul mobil al unei femei, relatează Independent Online. “Ne-am amuzat cu toţii când am văzut chestia aceea”, a declarat Christian Kropp, judecătorul care s-a ocupat de caz, în oraşul Sondershausen, estul Germaniei. Femeia l-a pârât pe expeditor Poliţiei, după ce a pri­mit un mesaj cu indecenta fotografie ataşată. După investigaţii, poliţiştii au descoperit că tânărul nu era la primul gest de acest fel, existând mai multe fe­mei care primiseră imagini similare. Acuzatul nu a explicat de ce face acest lucru, dar şi-a exprimat regretul pentru şocul provocat femeilor cărora le-a trimis pozele. El a fost amendat cu 150 de euro pentru distribuire ilegală a unor materiale pornografice.

 

Puşti de 5 ani : A intrat într-o bancă “închisă”

Oliver Pettigrew, un băieţel de numai 5 ani din Easingwold (North Yorkshire, Marea Britanie), s-a jucat la uşa unei bănci şi, spre surprinderea sa, s-a deschis, deşi banca era “închisă” de 19 ore. “Tati, e deschis la bancă”, i-a spus micuţul tatălui său care scotea bani de la bancomat. Deşi nu i-a venit să creadă, Daniel şi fiul său au deschis din nou uşa băncii, fără ca vreo alarmă să se declanşeze. Apoi au sunat la poliţie şi au aşteptat ca forţele de ordine să-şi facă datoria. Sucursala HSBC din Easingwold ar fi trebuit să fie închisă vineri, la ora 4:30 p.m., iar incidentul s-a petrecut duminică seara. “Se pare că încuietoarea uşii nu a funcţionat cum trebuie. Clienţii trebuie să stea liniştiţi, nu a dispărut nimic”, a decalarat un purtător de cuvânt al băncii.

 

Securitate: Cuplul Jolie-Pitt a primit ameninţări

Actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt au întărit măsurile de securitate la locuinţa lor din Los Angeles, după ce au aflat că fiica lor biologică, Shiloh, în vârstă de 20 de luni, ar putea fi ţinta unei răpiri, informează thisislondon.co.uk. Potrivit presei americane, la începutul lunii ianuarie, la uşa locuinţei celebrului cuplu hollywoodian a fost lăsat un bilet cu mesajul “Am ajuns deja foarte aproape”, însoţit de o fotografie a copilului. “S-au speriat de moarte”, a declarat o sursă apropiată actorilor. “Shiloh beneficiază de pază nonstop, iar Brad şi Angie încearcă să o scoată afară din casă cât mai puţin”, a adăugat sursa. În afară de Shiloh, Pitt şi Jolie mai au trei copii adoptaţi: Madox, în vârstă de 6 ani, Pax (4 ani) şi Zahara (3 ani). Presa din Statele Unite speculează de câteva săptămâni că Angelina ar putea fi din nou însărcinată, cu gemeni.

 

Intervenţie: Blocat în maşina de spălat

Pompierii de la Departamentul din Dover (Statele Unite) au fost nevoiţi să intervină cu o foarfecă hidraulică pentru a scoate un băieţel rămas captiv în maşina de spălat. Micuţul Donovan Hasseman, în vârstă de numai patru ani, a “escaladat” aparatul electrocasnic, însă a alunecat înăuntru şi n-a mai putut ieşi. Cea care a alertat pompierii a fost chiar mama băia­tului, căreia nu-i venea să creadă cum a ajuns fiul ei în această situaţie. Brooks Ross, şeful echipei de intervenţie, a declarat că băieţelul a fost foarte curajos, iar drept răsplată a fost plimbat cu maşina pompierilor prin oraş.

 

La beţie: A înghiţit cheia de la intrare

Pentru că nu a vrut să plece de la o petrecere, un student din Marea Britanie, mort de beat, a înghiţit cheia de la intrarea în casă. Prietenii nu l-au lăsat la nevoie şi l-au dus la medic după ce şi-a mai revenit din mahmu­reală. În urma radiografiei, medicii au descoperit în stomacul lui Chris Foster o cheie de yală, lungă de aproape şapte centimetri. Însă nu au intervenit chirurgical, lăsând natura să-şi urmeze cursul firesc. Sub o atentă supraveghere medicală, cheia a ieşit la suprafaţă 31 de ore mai târziu.

×
Subiecte în articol: magazin