x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul Baloanelor

Festivalul Baloanelor

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    01 Dec 2007   •   00:00
Festivalul Baloanelor
Sursa foto: LEOPOLDO SMITH/

Sute de baloane cu aer cald de diverse forme şi culori au străbătut cerul oraşului mexican Leon cu ocazia celei de-a şasea ediţii a Festivalului Internaţional al Baloanelor.

Sute de baloane cu aer cald de diverse forme şi culori au străbătut cerul oraşului mexican Leon cu ocazia celei de-a şasea ediţii a Festivalului Internaţional al Baloanelor. Mii de oameni se intălnesc anual pentru a urmări din aer sau de pe pămănt zborul lin al unui astfel de aparat. Cei mai incăntaţi sunt copiii care se bucură la fiecare balon ridicat in aer.

Germania - Biblie veche furată dintr-o biserică

O biserică din Germania a fost prădată tocmai in timpul unei slujbe, hoţii reuşind să fure o Biblie veche de 300 de ani şi să golească de bani cutia milei. Dispariţia Bibliei şi a banilor din Biserica Martin Luther din Berlin a fost constatată abia la finalul slujbei de 90 de minute, la care au participat 150 de enoriaşi. Preotul Dieter Spanknebel a precizat că Biblia, invelită in lemn şi piele, a fost tipărită in 1704, avănd ilustraţii realizate de faimosul gravor elveţian Matthaeus Merian. Valoarea ei a fost estimată la 5.000 de euro. "Hoţilor nu le va fi uşor să văndă acea Biblie. Ar fi mai inteligent din partea lor să o aducă inapoi", a adăugat preotul, citat de Reuters.

Recompensă - 10.000 de dolari pentru un papagal

Pierdut papagal cu accent de Brooklyn. Recompensă: 10.000 de dolari! Papagalul, un gri african pe nume Franklin, a dispărut in urmă cu o săptămănă, iar proprietara sa, Leigh Ann Frankel, este foarte ingrijorată. "Franklin este copilul meu. In fiecare dimineaţă se trezeşte şi spune: Bună, mami! Ce faci?", a declarat femeia, citată de Associated Press. Ea a adăugat că pasărea a ajutat-o să treacă peste multe momente neplăcute experimentate in ultimii ani. Papagalii gri africani pot trăi peste 50 de ani.

Italia - Fotomodelele fac reclamă la sicrie

Fotomodelele din Italia fac reclamă la sicrie intr-un calendar de pe site-ul unei firme de servicii funerare, informează Sky News. Firma, cu sediul la Roma, a publicat fotografii cu 12 femei care prezintă sicriele scoase la vănzare pe site. Ideea ii aparţine lui Maurizio Matteucci, fiul proprietarului firmei. Acesta speră ca posterele să ii incurajeze pe oameni să fie mai destinşi in legătură cu moartea. In afara calendarelor, site-ul firmei Cofanifunebri mai oferă brichete, tabachere şi ceasuri in formă de sicrie.

Intenţie - Hotel, transformat din inchisoare

O inchisoare, care căndva a fost un azil medieval pentru nebuni, a fost scoasă la vănzare de Ministerul de Finanţe al Franţei. Este vorba despre Inchisoarea Sainte-Anne din centrul oraşului Avignon, sudul ţării, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din zonă. Clasificată ca monument istoric, aceasta a fost iniţial, in secolul al XIII-lea, un azil pentru nebuni - cam in aceeaşi perioadă in care Avignon a devenit casa Suveranilor Pontifi expulzaţi din Roma. Pănă in 2003, notează Independent Online, a funcţionat ca o inchisoare, una considerată printre cele mai insalubre din ţară.

×
Subiecte în articol: magazin