x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul Up Helly Aa

Festivalul Up Helly Aa

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    31 Ian 2008   •   00:00
Festivalul Up Helly Aa

În localitatea Lerwick din insulele Shetland  (Scoţia) se desfăşoară Festivalul Up Helly Aa, eveniment ce marchează influenţa pe care vikingii au avut-o asupra teritoriului.

În localitatea Lerwick din insulele Shetland  (Scoţia) se desfăşoară Festivalul Up Helly Aa, eveniment ce marchează influenţa pe care vikingii au avut-o asupra teritoriului. Manifestarea datează încă din 1870, punctul său culminant fiind marşul celor 1.000 de “guizers”(bărbaţi costumaţi în diferite personaje) care încendiază o veche corabie scandinavă.

 

Anglia - O expoziţie a unui fotograf orb

Alison Barlett, din New Milton, Hampshire, de profesie fotograf, este pe punctul de a vernisa prima sa expoziţie. Până aici, nimic ieşit din comun. Dar dacă v-am spune că Alison (51 de ani) a început să-şi piardă vederea, din cauza diabetului, în 1979, pentru ca din 1992 să nu mai vadă deloc. Însă auzul ei este atât de fin, încât aude bătăile aripilor în zbor sau zgomotul produs de o veveriţă când sparge o   nu­că. Aceste lucruri au îndemnat-o să se apuce de foto­grafierea vie­tă­ţi­lor sălbatice. “Este dureros că nu pot vedea fotografiile, însă vreau să îi încurajez pe ne­vă­zători să aibă un hobby”, a declarat Alison.

 

Recompensă - Se caută o mireasă pentru Josh

Shuki Bachar (alias Josh), din Israel, îşi caută de ceva vreme o soţie. Şi pentru că toate încercările lui au dat greş şi-a propus să plătească o recompensă de 1.000 de dolari celui care îi va găsi o consoartă, informează site-ul ynet. “Cineva înţelept mi-a spus odată: «Dacă vrei ca o treabă să fie bine făcută, trebuie să plăteşti pentru asta!»“, şi-a explicat Josh gestul. Raţionamentul a fost simplu: un abonament pe un site matrimonial costă 28 de dolari pe lună, iar durata unei subscripţii este de 36 de luni, adică, în total 1.000 de dolari. Josh promite că cecul pentru cel care le-a făcut cunoştinţă va fi expediat în ziua nunţii.

 

Răzbunare - Să zdrobim radarul cu tancul!

Bill Bailey, patronul unui po­ligon de paint ball din Marea Britanie le dă posibilitatea con­du­că­to­rilor auto să se răzbune pe radare. Contra sumei de 100 de lire sterli­ne doritorii pot închiria un tanc de 17 tone, iar dacă vor să masacreze cu acesta radarul, mai scot din bu­zunare suma de 70 de lire sterline. “Există şi opţiunea de a arunca în aer radarul. Bineînţeles, nu este vorba de muniţie adevărată, dar cu ajutorul efectelor speciale, putem să simulăm o explozie de toată frumuseţea”, se laudă Bailey.

 

De plictiseală - A sunat de 2.600 de ori la informaţii

Poliţia a arestat un bărbat acu­zat că a obstrucţionat serviciul de informaţii telefonice al unei companii nipone de teleco­mu­ni­ca­ţii, după ce acesta a sunat de 2.600 de ori pentru a-şi “alunga sin­gu­ră­ta­tea” – relatează EFE. Takahiro Fu­jinuma, un şomer de 37 de ani, a blocat în perioada iunie-noiembrie 2007 numărul 104 al Nippon Telegraph and Te­lephone (NTT), cerându-le ope­ra­­to­rilor să nu în­chidă şi să vorbeas­că cu el. “Am fă­cut acest lucru pentru a-mi alunga singurătatea”, a spus tânărul, după ce a fost arestat. Potrivit anchetatorilor, tânărul suna în mod constant la acest număr pentru că ştia că nu va plăti nimic.

×
Subiecte în articol: magazin