x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FIFA renunta la principiul rotatiei continentelor!

FIFA renunta la principiul rotatiei continentelor!

de Andy Stanescu    |    30 Oct 2007   •   00:00
FIFA renunta la principiul rotatiei continentelor!

Comitetul executiv al forului mondial a votat luni in unanimitate pentru renuntarea la sistemul rotatiei continentelor. Incepand cu editia din 2018, organizarea CM este deschisa tuturor tarilor interesate, cu exceptia gazdelor din 2010 si 2014.

Fenomenul globalizarii nu avea cum sa nu atinga si lumea sportului cu balonul rotund. Cu toate acestea, visul lui Sepp Blatter - turneul final al Cupei Mondiale gazduit de republica Vanuatu cu finala arbitrata de o brigada din Burkina Faso - s-a naruit! Conform agentiei Reuters citata de Rompres, comitetul executiv al forului mondial a votat luni in unanimitate pentru renuntarea la sistemul rotatiei continentelor. Incepand cu editia din 2018, organizarea CM este deschisa tuturor tarilor interesate, cu exceptia gazdelor din 2010 si 2014.

Â
Confirmata de ofiterul de presa al FIFA, John Schumacher, vestea a fost primita cu nedisimulata satisfactie in Anglia, premierul britanic Gordon Brown declarand imediat ca „in 2018 se vor implini 52 de ani de cand Anglia a gazduit Cupa Mondiala. Natiunea care a dat lumii fotbalul merita sa primeasca din nou aceasta competitie". Alaturi de Anglia, printre pretendentele la organizarea CM 2018 se numara Australia, China, Rusia, SUA, Spania, Mexic, la care se adauga candidatura comuna a Olandei, Belgiei si Luxemburgului.

×
Subiecte în articol: magazin