x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Film / Capote, un film de Oscar

Film / Capote, un film de Oscar

de Sebastian S. Eduard    |    09 Iun 2006   •   00:00
Film / Capote, un film de Oscar

Philip Seymour Hoffman, in rolul vietii sale

Philip Seymour Hoffman, in rolul vietii sale

Premiera acestei saptamani este, fara indoiala, "Capote", film pentru care actorul american Philip Seymour Hoffman a luat atat Globul de Aur, cat si Oscarul.

CRIMA. In noiembrie 1959, Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autorul romanului "Breakfast at Tiffany", citeste un articol pe ultima pagina a celebrului New York Times. In articol este vorba despre uciderea a patru membri ai cunoscutei familii Clutter la o ferma din Holcomb, Kansas. Povesti similare apar in ziare aproape zilnic, dar ceva la povestea asta i-a atras atentia lui Capote. Era o ocazie, credea el, de a-si aplica teoria la care se gandea de mult, si anume, ca in mainile scenaristului potrivit, nonfictiunea ar putea trece drept fictiune. Ce impact au avut aceste crime in acel orasel? Cu acest scop in minte, fara sa-l intereseze daca vor fi prinsi sau nu criminalii, el reuseste sa convinga revista The New Yorker sa-i dea aceasta insarcinare si pleaca spre Kansas. El este insotit de prietena lui din copilarie, Harper Lee (Catherine Keener), care in cateva luni va primi Premiul Pulitzer si va deveni faimoasa ca autoare a romanului "Sa ucizi o pasare cantatoare".

OSTILITATE. Chiar daca vocea sa copilaroasa, manierele si hainele neconventionale starnesc ostilitate intr-un loc unde oamenii se cred inca in Vestul Salbatic, Capote va castiga rapid increderea localnicilor, in special a lui Alvin Dewey (Chris Cooper), agentul Biroului de Investigatii din Kansas, care conduce "vanatoarea" criminalilor. Prinsi in Las Vegas, criminalii Perry Smith (Clifton Collins Jr) si Dick Hickock (Mark Pellegrino) sunt adusi in Kansas, unde sunt judecati si condamnati la moarte. Capote ii viziteaza in inchisoare. Pe masura ce incepe sa-i cunoasca, el isi da seama ca articolul de revista a ajuns de consistenta unui roman, o carte care ar putea sa se masoare cu cele mai bune din literatura moderna...

VIDEO & DVD
DRACULA III MOSTENIREA. Doi vanatori de vampiri - parintele Uffizi (Jason Scott Lee) si Luke (Jason London) - ajung in Romania pentru a o salva pe Elizabeth, reporter la un canal international de stiri, si pentru a alunga o data pentru totdeauna vampirii care au pus stapanire pe teritoriu. Bucuresti, capitala Romaniei, este singura zona relativ sigura, datorita trupelor NATO care controleaza orasul. Nimic nu li se poate impotrivi vampirilor si rebelilor condusi de Gabriel (Serban Celea) si Bogdan (Claudiu Bleont), care au reusit sa cladeasca un adevarat imperiu la marginea Capitalei.

O NOUA PRIMAVARA. Karen Stone este o frumoasa vaduva. Succesul ei ca actrita este doar o amintire. Traieste singura intr-un apartament luxos de unde admira peisajul Romei, ideal pentru o plimbare romantica. Si asteapta. Vivien Leigh si Wareen Beatty formeaza un cuplu celebru in aceasta adaptare a nuvelei lui Tenessee Williams.

AGENT FARA VOIE. In spatele fiecarui om important este un mare… mare… tampit? Samuel L. Jackson, un tip aspru, face echipa cu haiosul Eugene Levy ca si cei mai nepotriviti parteneri din toate timpurile in acest hilar, dar nu extrem de prietenos film. Agentul Vann (Samuel L. Jackson) primeste intotdeauna omul de care are nevoie. Dar primeste ceva in plus cand traficantii de arme pe care ii urmareste il confunda pe un agent de vanzari de produse stomatologice cu un client de-al lor. Pentru a-i putea prinde pe raufacatori, Vann il "recruteaza" pe vorbaretul tehnician dentar pentru a-si juca in continuare rolul.

×
Subiecte în articol: capote