x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Flashmob indian la Madrid cu ocazia "Oscarurilor Bollywood-ului"

Flashmob indian la Madrid cu ocazia "Oscarurilor Bollywood-ului"

14 Mar 2016   •   12:16
Flashmob indian la Madrid cu ocazia "Oscarurilor Bollywood-ului"

Numeroşi iubitori ai dansului şi ai filmelor indiene au participat duminică, Madrid, la un 'flashmob' care dă startul numărătorii inverse a galei premiilor IIFA ale filmului indian, supranumite "Oscarurile Bollywood-ului", care vor fi decernate pe 25 iunie în capitala spaniolă, relatează EFE.

'Flashmob-ul' la care au participat sute de persoane face parte dintr-o serie de activităţi organizate de Primăria Madridului şi de International Indian Film Academy (IIFA) în avanpremiera premiilor filmului indian.

Trei vedete ale filmului indian, Sonakshi Sinha, Anil Kapoor şi Hrithik Roshan, au venit în piaţa Paseo del Prado din Madrid întâmpinaţi de uralele fanilor, ca şi cum ar fi defilat pe covorul roşu. Înainte de sosirea actorilor, 55 de dansatori au încurajat publicul să participe la coregrafie explicându-le paşii dansului indian.

Premiile organizate de IIFA în colaborare cu Ayuntamiento de Madrid au fost aperitivul unei gale care va atrage peste o sută de vedete de la Bollywood şi peste 500 de mass-media internaţionale.



Gala premiilor IIFA, care se estimează că vor fi vizionate de circa 800 de milioane de telespectatori, se desfăşoară din anul 2000 în diferite oraşe ale lumii cu scopul de a promova cinematografia indiană.

Printre oraşele care au găzduit evenimentul se numără Londra (2000), Johannesburg (2001), Singapore (2004), Amsterdam (2005), Dubai (2006), Bangkok (2008), Toronto (2011), Tampa (2014), sau Kuala Lumpur (2015).

IIFA nu este o academie de film propriu-zisă, ci o marcă înregistrată de firma de organizare de evenimente cu sediu la Bombay. National Film Awards sunt premiile propriu zise ale cinematografiei indiene şi vor fi acordate pe 3 mai la New Delhi.

Bollywood este industria cinematografică cea mai prolifică din lume, cu peste 1.000 de filme pe an şi peste 4 miliarde de bilete la cinematograf vândute anual.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bollywood madrid oscaruri bollywood