x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GALERIE FOTO - Un club de bărboşi suedezi, confundat cu militanţi ai Statului Islamic

GALERIE FOTO - Un club de bărboşi suedezi, confundat cu militanţi ai Statului Islamic

13 Oct 2015   •   13:07
GALERIE  FOTO - Un club de bărboşi suedezi, confundat cu militanţi ai Statului Islamic

Un club de bărboşi care au pozat pe o pajişte din Suedia cu un drapel reprezentând două săbii albe încrucişate pe fond negru au fost confundaţi cu militanţi ai Statului Islamic, a declarat AFP un membru al acestei frăţii.

Andreas Fransson, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care lucrează în publicitate, vizita sâmbătă împreună cu camarazii săi ruinele castelului Brahehus, din sudul ţării, moment în care poliţiştii şi-au făcut apariţia.

"Ne-au spus că un şofer ne-a văzut şi a crezut că participăm la o reuniune a teroriştilor 'IS'", (acronimul în engleză al Statului Islamic), a explicat el.

Dându-şi seamă de confuzie, poliţiştii au plecat râzând, însă Andreas Fransson a recunoscut că steagul organizaţiei care numără circa 60 de membri în Suedia, ar putea fi confundat cu cel al combatanţilor jihadişti.


"Aparţinem unui club înrudit cu o asociaţie creată în SUA, numită Bearded Villains, care militează împotriva nedreptăţilor, homofobiei, rasismului şi oprimării. Drapelul celor de la Bearded Villains trece de la un club la altul străbătând lumea întreagă iar noi ne facem poze cu acest drapel pentru a ne dovedi fraternitatea", a spus el.

În Suedia, aşa numiţii Bearded Villains participă mai ales la campaniile de sensibilizare şi de prevenire a cancerului.

×