x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Harry Potter şi Prinţul Semipur", încasări de 104 milioane de dolari în prima zi după lansare

"Harry Potter şi Prinţul Semipur", încasări de 104 milioane de dolari în prima zi după lansare

17 Iul 2009   •   00:00
"Harry Potter şi Prinţul Semipur", încasări de 104 milioane de dolari în prima zi după lansare
Sursa foto: LUCAS JACKSON/Reuters

"Harry Potter şi Prinţul Semipur", a şasea peliculă din această franciză de succes, a reuşit încasări de 104 milioane de dolari pe plan mondial, clasându-se pe locul al doilea în topul celor mai mari încasări reuşite vreodată de un film în prima zi după lansare.



La doi ani după lansarea precedentului film din această franciză, pelicula "Harry Potter şi Prinţul Semipur" a obţinut 58,2 milioane de dolari în prima zi de proiecţie în America de Nord, potrivit cifrelor comunicate ieri de distribuitorul Warner Bros, informează accesshollywood.com, citat de Mediafax.

Filmul a vândut bilete în valoare de 45,8 milioane de dolari în alte 33 de ţări în care a fost lansat miercuri seara, printre care Marea Britanie, Franţa, Germania, Australia şi Japonia.

În America de Nord, "Harry Potter şi Prinţul Semipur" a reuşit cele mai mari încasări obţinute într-o singură zi de un film din această franciză de succes, situându-se, totodată, pe locul al patrulea în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări realizate în prima zi de la lansare, după "Cavalerul negru" (67,2 milioane de dolari), "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" (62 milioane de dolari) şi "Omul-păianjen 3" (59,8 milioane de dolari).

"Harry Potter şi Prinţul Semipur" a stabilit deja un nou record mondial miercuri seara, când a reuşit încasări de 22,2 milioane de dolari în prima seară de proiecţie, în America de Nord, depăşind vechiul record de 18,5 milioane de dolari, ce a fost stabilit în 2008 de "Cavalerul negru".

Acest al şaselea film din franciza "Harry Potter" a realizat al doilea cel mai bun debut din istorie în clasamentul încasărilor pe plan mondial realizate de filmele lansate într-o zi de miercuri, cu încasări totale de 104 milioane de dolari. Pe prima poziţie se află "Tranformers: Răzbunarea celor învinşi", lansat în luna iunie.

Noul film din seria "Harry Potter" îl prezintă pe tânărul vrăjitor Harry care încearcă să îl ajute pe un nou profesor de la şcoala de magie Hogwarts să depăşească momentele dificile cauzate de pierderile de memorie de care suferă, deoarece acesta deţine câteva informaţii esenţiale despre viitoarea bătălie finală care se preconizează între tânărul vrăjitor şi maleficul Lord Voldemort.

Cel de-al cincilea film din această serie, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" a reuşit încasări de 44,8 milioane de dolari în prima zi de proiecţii, fiind lansat tot într-o miercuri, la mijlocul lunii iulie în 2007 şi a reuşit încasări de 139,7 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansarea pe marile ecrane şi de 938 de milioane de dolari în total, pe plan mondial. "Cavalerul negru" deţine recordul în ceea ce priveşte încasările obţinute în primele cinci zile de la lansarea în cinematografe - 203,7 milioane de dolari. Acest film a obţinut încasări de un miliard de dolari pe plan mondial.

Cele cinci filme anterioare din seria "Harry Potter", care prezintă aventurile vrăjitorului Harry Potter şi ale prietenilor săi la şcoala de magie Hogwarts, inspirate din romanele scrise de britanica J. K. Rowling, au generat încasări de 4,5 miliarde de dolari pe plan mondial, de la lansarea primei pelicule - "Harry Potter şi Piatra Filozofală" -, în 2001.

Ultimul roman al seriei, al şaptelea, "Harry Potter and the Deathly Hallows", va fi ecranizat în două părţi. Astfel, filmul "Harry Potter and the Deathly Hollows I/ Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" va fi lansat pe 19 noiembrie 2010, în timp ce "Harry Potter and the Deathly Hollows II" va fi lansat pe 15 iulie 2011.

"Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat în România pe 24 iulie.

×