x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Impact între un OZN şi un avion evitat în ultima clipă • Video

Impact între un OZN şi un avion evitat în ultima clipă • Video

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Oct 2008   •   00:00

Ministerul britanic al Apărării  apus punct unui dosar vechi din 1991. Atunci, în apropiere de aeroportul Heathrow, un avion de cursă a fost aproape să se lovească de un OZN, scrie Sky News. 





Aeronava companiei Alitalia era să se ciocnească de un obiect maro, în formă de rachetă. Conform sursei citate, căpitanul avionul a evitat în ultimul moment impactul cu misteriosul obiect.

Anchetă în coadă de peşte
Incidentul s-a  petrecut în apropiere de localitatea Lydd, în Kent, în 1991, şi a fost atent anchetat de Autoritatea pentru Aviaţie Civilă (CAA) şi de către armată. "Intenţia noastră este de a trata acest incident ca pe orice alt incident cu Obiecte Zburătoare Neindentificate şi deci nu vom continua ancheta", a declarat un oficial, sub protecţia anonimatului.

Autorităţile au respins ideea potrivit căreia obiectul ar fi fost o rachetă, un balon meteorologic sau o rachetă spaţială, iar Ministerul Apărării a închis ancheta, lăsând cazul nerezolvat. Aparatul McDonnell Douglas MD80 care venea de la Milano, având 57 de persoane la bord, se afla la o înălţime de 6.705 metri şi urma să aterizeze pe Heathrow, în momentul în care pilotul Achille Zaghetti a observat acest obiect la aproximativ 300 de metri deasupra avionului.

Postului Southern TV relatează faptul că nu doar căpitanul şi copilotul aeronavei au observat OZN-ul. Un băiat în vârstă de 14 ani a observat în aceeaşi seară un obiect în formă de rachetă zburând la o altitudine foarte joasă, după care a dispărut.

×
Subiecte în articol: lumea