x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În Japonia s-a deschis primul hotel deservit integral de roboti (VIDEO)

În Japonia s-a deschis primul hotel deservit integral de roboti (VIDEO)

17 Iul 2015   •   16:07
În Japonia s-a deschis primul hotel deservit integral de roboti (VIDEO)

Un hotel deservit integral de roboţi, fără niciun angajat în carne şi oase la vedere, este propunerea extravagantă a Hotelului Henn-na, un stabiliment care şi-a deschis vineri porţile în sud-estul Japoniei, relatează EFE.

Hotelul care pune la dispoziţie 72 de camere propune o experienţă aparte, potrivit numelui său - Hen na hotel - care poate fi tradus prin 'Hotelul Bizar'. Hotelul face parte dintr-un parc tematic numit Huis Ten Bosch, proiectat după modelul unui orăşel olandez tradiţional, situat în apropierea oraşului portuar Sasebo.

La recepţie, oaspeţii vor fi întâmpinaţi de un dinozaur mecanic, o recepţioneră androidă şi un bellboy robot. Clientul trebuie să se înregistreze singur pe o tabletă tactilă înainte ca braţul robotului să preia bagajele.

În timpul şederii lor este puţin probabil ca oaspeţii să-i întâlnească pe cei circa zece angajaţi umani care lucrează în hotel. Este o măsură care a permis companiei care administrează Huis Ten Bosch să economisească 25 la sută din costurile salariale.

Clienţii hotelului vor putea avea acces în camere folosind tehnologia recunoaşterii faciale, în locul cheilor. Tarifele de cazare vor începe de la circa 60 de dolari pe noapte, mult mai scăzute decât tarifele practicate de celelalte hoteluri din parc (170-255 de dolari), deservite de personal obişnuit. agerpres.ro



×
Subiecte în articol: hotelul robotilor hotel robotizat