x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info documentar

Info documentar

de Adriana V. Paduraru    |    15 Feb 2008   •   00:00

Lucruri cu adevărat mari. Trăim într-o lume în care anumite lucruri continuă să devină din ce în ce mai mici, în timp ce altele, care odinioar&

Lucruri cu adevărat mari. Trăim într-o lume în care anumite lucruri continuă să devină din ce în ce mai mici, în timp ce altele, care odinioară existau doar în literatura sau filmele SF, capătă viaţă şi di­men­­siuni uriaşe. Programul “Lucruri cu adevărat mari” revine cu seria a doua, prezentând mecanismele interioare ale unor minunăţii imense, fă­cu­te de om, care menţin lu­mea în mişcare. Amator de distracţii, pre­zen­tatorul Matt Ro­gers aduce pu­bli­cul aproape de ma­şi­nării uriaşe, struc­turi masive şi alte lucruri mari, care schimbă felul în care trăim. Străbă­tând întregul glob alături de telespec­tatori, programul explorează tot soiul de maşinării ma­si­ve.

 

Am găsit petrol. Acest program prezintă traseul aventuros al pe­tro­liş­tilor independenţi, care îşi pun la bătaie reputaţia, mijloacele de trai şi uneori chiar sănătatea pentru a găsi un rezervor ascuns de aur negru. Aceas­ta este povestea unui grup foar­­te diferit de oameni, bărbaţi şi fe­mei care riscă totul într-un joc de noroc, a cărui miză este să gă­seas­că petrol sau gaz. În Illinois, Brad Ge­­sell trebuie să foreze pe lângă pungi periculoase de gaz metan pentru a ajunge la ţiţei. Dacă greşeşte, instalaţia lui de foraj ar putea sări în aer. În Texas, Cactus Schroeder trebuie să foreze din vârful unui munte pentru a găsi petrol. Echipa soţ-soţie Jim şi Debbie Mietchen consideră că a găsit un câmp petrolifer masiv sub câmpiile din Kansas. Oare acest proiect de foraj le va strica re­cordul de aproape 100%? Fiecare dintre ei poate să foreze doar timp de zece zile, până li se termină ba­nii. Iată o poveste despre succese şi eşecuri.

×
Subiecte în articol: documentar