x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info magazin

Info magazin

19 Oct 2007   •   00:00

Căntăreţul american Prince, pe numele său adevărat Prince Rogers Nelson, a fost dat in judecată pentru că nu a plătit nişte piese de calculator in valoare de 12.000 de dolari, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres.

Prince, dat in judecată pentru un milion de dolari

Â

Â

Â

Căntăreţul american Prince, pe numele său adevărat Prince Rogers Nelson, a fost dat in judecată pentru că nu a plătit nişte piese de calculator in valoare de 12.000 de dolari, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres. Ian Lewis susţine că vedeta a incălcat un contract luănd 12 hard disk-uri pentru producţie video, neplătindu-le. El afirmă, de asemenea, in plăngerea sa că Prince a returnat un calculator pe care i-l imprumutase in valoare de 25.000 de dolari "stricat şi imposibil de reparat".Pentru toate acestea, Lewis cere un milion de dolari.

Â

Â

Expoziţie cu tema morţii, la Hong Kong

Â

O expoziţie prin care chinezii sunt invitaţi să afle mai multe despre moarte s-a deschis la Hong Kong, unde sunt expuse sicrie ecologice şi diverse opere de artă, inclusiv un coşciug in care vizitatorii se pot intinde timp de trei minute, pentru a simţi cum e să fii mort. Pănă acum, cei mai mulţi dintre vizitatorii expoziţiei "Experienţa morţii prin artă" au fost bătrăni, care, probabil, au dorit să se familiarizeze cu inevitabila trecere in cealaltă lume. "In cultura chineză, moartea este incă un subiect tabu. Atitudinea chinezilor faţă de moarte s-a relaxat desigur in ultimii 10-20 de ani, insă incă sunt mulţi pentru care moartea trebuie să rămănă nediscutată", a declarat unul dintre organizatorii evenimentului. Una dintre atracţiile expoziţiei este reprezentată de un sicriu negru care simulează moartea, oferindu-le celor care se intind in el senzaţia inexistenţei. Totul in jur se afundă in intuneric, după care pe un ecran montat in apropiere este difuzat un scurt film, in care o voce gravă il indeamnă pe cel intins in sicriu să-şi imagineze cum e să fie mort.

Â

Â

Bancnote de 10 lire sterline văndute pe eBay

Â

Mai multe bancnote de 10 lire sterline au inceput să fie văndute pe popularul site de licitaţii eBay, cu sume de pănă la 260 de lire sterline. Nu este vorba despre o escrocherie, ci despre o serie de bancnote care sunt netipărite pe una dintre părţi. Banca Angliei a pus din greşeală in circulaţie aproximativ 40 de astfel de bancnote, a căror valoare va creşte semnificativ in următorii ani datorită rarităţii lor.

Â

Â

Software care ii transformă pe utilizatori in dirijori virtuali

Â

Doi specialişti in software din Germania au dezvoltat un program care permite pasionaţilor de muzică simfonică să dirijeze o orchestră virtuală. In loc să agite prin aer tradiţionala baghetă, utilizatorul programului trebuie să poarte un eWatch (un sistem computerizat de mărimea unui ceas de mănă) care funcţionează pe baza unor accelerometri şi a unor senzori de mişcare. Sistemul inregistrează mişcările măinii utilizatorului şi trimite datele unui computer, prin intermediul transmisiei Bluetooth. Apoi, programul procesează informaţiile primite, pe baza cărora dă comenzi unei orchestre virtuale o replică 3D a Orchestrei Radiofuziunii Bavareze. Inventatorii programului sunt Dominik Schmidt de la Universitatea Ludwig Maximilian şi Bernd Bruegge de la Universitatea Tehnică, ambele din München.

Â

Â

Brad Pitt se consideră bătrăn

Â

Actorul Brad Pitt ştie că va avea mult de muncă pentru a-şi păstra statutul de sex-simbol, pentru că incepe să se cunoască urmele trecerii anilor, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres. Pitt, in vărstă de 43 de ani, recunoaşte că viaţa de familie alături de Angelina Jolie şi de cei patru copii ai lor incepe să-şi pună amprenta asupra modului in care arată, insă susţine că nu a fost niciodată mai fericit. "Arăt mai bătrăn şi mai matur acum, insă sunt foarte fericit. Port urmele trecerii anilor şi a lipsei de somn", a declarat el pentru revista Cosmopolitan.

Â

Â

"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Â

Â

"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", cel mai aşteptat film al anului 2008

− Noul film din seria Indiana Jones, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", este cel mai aşteptat film al anului 2008, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres. Potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane de MovieTickets.com, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", cu Harrison Ford, Shia LaBeouf şi Cate Blanchett şi regizat de Steven Spielberg, este urmat in acest clasament de ultimul episod din seria Batman, "The Dark Knight", cu Christian Bale.

 Pe locul al treilea se află filmul "National Treasure: Book of Secrets", cu Nicolas Cage, deşi lungmetrajul ar urma să fie lansat la 21 decembrie 2007 in SUA.

 Locul al patrulea este ocupat de "American Gangster", cu Denzel Washington şi regizat de Ridley Scott, care va fi lansat la 2 noiembrie 2007, potrivit IMDb.

 "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian", regizat de Andrew Adamson, s-a clasat al cincilea in acest top.

Â

×
Subiecte în articol: magazin indiana jones