x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ingrijorare in Italia

Ingrijorare in Italia

de Andy Stanescu    |    03 Noi 2007   •   00:00
Ingrijorare in Italia

Daca funeraliile Giovannei Reggiani (victima lui Nicolae Romulus Mailat) au inceput la ora locala 11.00, starea de sanatate a cetateanului roman implicat vineri in incidentul de la Tor Bella Monaca este stationara. Emil Marcu, si el in varsta de 47 de ani, se afla internat la sectia de chirurgie toracica a policlinicii din Tor Vergata, dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale in cursul noptii de vineri spre sambata.

„Partidul Romanilor din Italia, Identitatea Romaneasca, isi exprima profunda ingrijorare fata de agresiunile comise asupra unor cetateni romani la Roma, produse vineri, dupa ce un cetatean roman de etnie rroma a agresat o femeie in varsta de 47 de ani, care a decedat joi in urma agresiunii. Vineri, un grup de aproximativ zece italieni (intre care si o tanara), inarmati cu cutite si bastoane, au agresat, in parcarea din fata unui centru comercial situat la periferia capitalei, patru romani, dintre care unul se afla internat in stare grava. Astfel de acte arata ca delincventa nu are pasaport si nu tine de cetatenie, deci trebuie tratata ca atare. Majoritatea covarsitoare a romanilor prezenti in Italia a contribuit si contribuie la cresterea economica a acestui stat, a unei Europe care ar trebui sa fie unita, multiculturala si pasnica", se subliniaza intr-un comunicat remis agentiei Rompres, respectiva formatiune politica invitand totodata autoritatile competente din Italia si Romania ''sa contracareze cu masuri si mesaje clare asemenea manifestari ce ameninta in mod semnificativ siguranta tuturor cetatenilor''.

Â
Daca funeraliile Giovannei Reggiani (victima lui Nicolae Romulus Mailat) au inceput la ora locala 11.00, starea de sanatate a cetateanului roman implicat vineri in incidentul de la Tor Bella Monaca este stationara. Emil Marcu, si el in varsta de 47 de ani, se afla internat la sectia de chirurgie toracica a policlinicii din Tor Vergata, dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale in cursul noptii de vineri spre sambata, transmite agentia ANSA citata de Rompres. Sursa citata a precizat ca romanul a fost adus la policlinica „in stare lucida si constient."

Pe de alta parte, ministrul italian de externe, Massimo D`Alema, a condamnat reactia compatriotilor, calificand-o drept „o agresiune de tip fascist". „In felul acesta se alimenteaza violenta, nu este oprita. Vom face tot ce sta in puterile noastre pentru a combate criminalitatea, dar si acest gen de actiuni tipice gruparilor rasiste", a mai spus D`Alema.

×
Subiecte în articol: magazin